26 °C Budapest

Népszerű az üdülési csekk

Pénzcentrum
2006. november 30. 09:30

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az üdülési csekk, 2007-ben akár 30 milliárd forint értékű csekk kerülhet kibocsátásra - írja a Napi.

Idén 25 milliárd forint értékű üdülési csekket bocsátottak ki, jövőre ez 30 milliárd forintra is emelkedhet Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kuratóriumának elnöke szerint.

Jelenleg mintegy 800 ezren rendelkeznek üdülési csekkel, idén szociális szempontok alapján 7,8 milliárd forintnyi utalvány került kiosztásra, ez 2005-ben még csupán 1,6 milliárd forintnyi volt. Egyre népszerűbb a cégek körében is az üdülési csekk, míg tavaly 10,3 milliárd forint értékű csekket vásároltak, addig idén már 15 milliárd forintot.

A csekkeket már több mint 6 ezer helyen lehet beváltani, s az alapítvány egyre több céggel köt megállapodást. Karácsony szerint a közeljövőben sport-és szabadidős, valamint kulturális szolgáltatók (színházak, múzeumok, kiállítótermek) kerülhetnek be a rendszerbe.

Már a parlament előtt van az üdülési csekkekkel kapcsolatos új szabályozás, mely szerint 2007 januárjától 6 nevesített célra (üdülés, pihenés, kikapcsolódás, egészségmegőrzés, betegségmegelőzés és szabadidősport) lehet beváltani a csekkeket.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm