16 °C Budapest

Népszerű az üdülési csekk

Pénzcentrum
2006. november 30. 09:30

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az üdülési csekk, 2007-ben akár 30 milliárd forint értékű csekk kerülhet kibocsátásra - írja a Napi.

Idén 25 milliárd forint értékű üdülési csekket bocsátottak ki, jövőre ez 30 milliárd forintra is emelkedhet Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kuratóriumának elnöke szerint.

Jelenleg mintegy 800 ezren rendelkeznek üdülési csekkel, idén szociális szempontok alapján 7,8 milliárd forintnyi utalvány került kiosztásra, ez 2005-ben még csupán 1,6 milliárd forintnyi volt. Egyre népszerűbb a cégek körében is az üdülési csekk, míg tavaly 10,3 milliárd forint értékű csekket vásároltak, addig idén már 15 milliárd forintot.

A csekkeket már több mint 6 ezer helyen lehet beváltani, s az alapítvány egyre több céggel köt megállapodást. Karácsony szerint a közeljövőben sport-és szabadidős, valamint kulturális szolgáltatók (színházak, múzeumok, kiállítótermek) kerülhetnek be a rendszerbe.

Már a parlament előtt van az üdülési csekkekkel kapcsolatos új szabályozás, mely szerint 2007 januárjától 6 nevesített célra (üdülés, pihenés, kikapcsolódás, egészségmegőrzés, betegségmegelőzés és szabadidősport) lehet beváltani a csekkeket.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?