12 °C Budapest

Népszerű az üdülési csekk

Pénzcentrum
2006. november 30. 09:30

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az üdülési csekk, 2007-ben akár 30 milliárd forint értékű csekk kerülhet kibocsátásra - írja a Napi.

Idén 25 milliárd forint értékű üdülési csekket bocsátottak ki, jövőre ez 30 milliárd forintra is emelkedhet Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kuratóriumának elnöke szerint.

Jelenleg mintegy 800 ezren rendelkeznek üdülési csekkel, idén szociális szempontok alapján 7,8 milliárd forintnyi utalvány került kiosztásra, ez 2005-ben még csupán 1,6 milliárd forintnyi volt. Egyre népszerűbb a cégek körében is az üdülési csekk, míg tavaly 10,3 milliárd forint értékű csekket vásároltak, addig idén már 15 milliárd forintot.

A csekkeket már több mint 6 ezer helyen lehet beváltani, s az alapítvány egyre több céggel köt megállapodást. Karácsony szerint a közeljövőben sport-és szabadidős, valamint kulturális szolgáltatók (színházak, múzeumok, kiállítótermek) kerülhetnek be a rendszerbe.

Már a parlament előtt van az üdülési csekkekkel kapcsolatos új szabályozás, mely szerint 2007 januárjától 6 nevesített célra (üdülés, pihenés, kikapcsolódás, egészségmegőrzés, betegségmegelőzés és szabadidősport) lehet beváltani a csekkeket.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?