29 °C Budapest

Népszerű az üdülési csekk

Pénzcentrum
2006. november 30. 09:30

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az üdülési csekk, 2007-ben akár 30 milliárd forint értékű csekk kerülhet kibocsátásra - írja a Napi.

Idén 25 milliárd forint értékű üdülési csekket bocsátottak ki, jövőre ez 30 milliárd forintra is emelkedhet Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kuratóriumának elnöke szerint.

Jelenleg mintegy 800 ezren rendelkeznek üdülési csekkel, idén szociális szempontok alapján 7,8 milliárd forintnyi utalvány került kiosztásra, ez 2005-ben még csupán 1,6 milliárd forintnyi volt. Egyre népszerűbb a cégek körében is az üdülési csekk, míg tavaly 10,3 milliárd forint értékű csekket vásároltak, addig idén már 15 milliárd forintot.

A csekkeket már több mint 6 ezer helyen lehet beváltani, s az alapítvány egyre több céggel köt megállapodást. Karácsony szerint a közeljövőben sport-és szabadidős, valamint kulturális szolgáltatók (színházak, múzeumok, kiállítótermek) kerülhetnek be a rendszerbe.

Már a parlament előtt van az üdülési csekkekkel kapcsolatos új szabályozás, mely szerint 2007 januárjától 6 nevesített célra (üdülés, pihenés, kikapcsolódás, egészségmegőrzés, betegségmegelőzés és szabadidősport) lehet beváltani a csekkeket.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22