18 °C Budapest

Két vállra fektette a konkurencia a Tescót!

Pénzcentrum
2006. november 28. 06:50

Véglegessé vált a nemrég még igencsak kétes csata kimenetele, amelyet az amerikai és az angol kiskereskedelmi óriás, a Wal-Mart és a Tesco vívott az óriási potenciállal rendelkező indiai piacon való színre lépésért. A Bharti nem csakhogy késleltette tárgyalásait az egyébként célegyenesben lévő brit vállalattal, de meg is szüntette azokat, és a gyorsabb megtérülést ígérő amerikaiakkal kötött megállapodást.

Így a Wal-Mart lehet az első a világ kiskereskedelmének szereplői közül, akinek megadatik a lehetőség, hogy megmérettesse magát a félszigeten. Az indiai érdekeltségű Bharti kegyeiért folytatott harc hevét azonban meghatározta, hogy a Tesconak van ideje és forrása kivárni, hogy az amerikai vetélytárs hogyan szerepel az egyébként az indiai kormány által korlátozott piacon.

A Wal-Mart azonban várhatóan tanult a mások által elkövetett hibákból, és sikeresen veszi majd az akadályokat, a kezdő befektetés értéke várhatóan 100 millió dollár körül alakul majd, amely az üzlet sikerességének függvényében elérheti a 1,46 milliárd dollárt. Az amerikai kereskedőlánc szerint azonban a világ egyik legdinamikusabban fejlődő és legkevésbé telített piaca megéri az áldozatot, amelyet a 2010-re várt forgalomnövekedési adatok is megerősítenek.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?