28 °C Budapest

Két vállra fektette a konkurencia a Tescót!

Pénzcentrum
2006. november 28. 06:50

Véglegessé vált a nemrég még igencsak kétes csata kimenetele, amelyet az amerikai és az angol kiskereskedelmi óriás, a Wal-Mart és a Tesco vívott az óriási potenciállal rendelkező indiai piacon való színre lépésért. A Bharti nem csakhogy késleltette tárgyalásait az egyébként célegyenesben lévő brit vállalattal, de meg is szüntette azokat, és a gyorsabb megtérülést ígérő amerikaiakkal kötött megállapodást.

Így a Wal-Mart lehet az első a világ kiskereskedelmének szereplői közül, akinek megadatik a lehetőség, hogy megmérettesse magát a félszigeten. Az indiai érdekeltségű Bharti kegyeiért folytatott harc hevét azonban meghatározta, hogy a Tesconak van ideje és forrása kivárni, hogy az amerikai vetélytárs hogyan szerepel az egyébként az indiai kormány által korlátozott piacon.

A Wal-Mart azonban várhatóan tanult a mások által elkövetett hibákból, és sikeresen veszi majd az akadályokat, a kezdő befektetés értéke várhatóan 100 millió dollár körül alakul majd, amely az üzlet sikerességének függvényében elérheti a 1,46 milliárd dollárt. Az amerikai kereskedőlánc szerint azonban a világ egyik legdinamikusabban fejlődő és legkevésbé telített piaca megéri az áldozatot, amelyet a 2010-re várt forgalomnövekedési adatok is megerősítenek.

 

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?