16 °C Budapest

Két vállra fektette a konkurencia a Tescót!

Pénzcentrum
2006. november 28. 06:50

Véglegessé vált a nemrég még igencsak kétes csata kimenetele, amelyet az amerikai és az angol kiskereskedelmi óriás, a Wal-Mart és a Tesco vívott az óriási potenciállal rendelkező indiai piacon való színre lépésért. A Bharti nem csakhogy késleltette tárgyalásait az egyébként célegyenesben lévő brit vállalattal, de meg is szüntette azokat, és a gyorsabb megtérülést ígérő amerikaiakkal kötött megállapodást.

Így a Wal-Mart lehet az első a világ kiskereskedelmének szereplői közül, akinek megadatik a lehetőség, hogy megmérettesse magát a félszigeten. Az indiai érdekeltségű Bharti kegyeiért folytatott harc hevét azonban meghatározta, hogy a Tesconak van ideje és forrása kivárni, hogy az amerikai vetélytárs hogyan szerepel az egyébként az indiai kormány által korlátozott piacon.

A Wal-Mart azonban várhatóan tanult a mások által elkövetett hibákból, és sikeresen veszi majd az akadályokat, a kezdő befektetés értéke várhatóan 100 millió dollár körül alakul majd, amely az üzlet sikerességének függvényében elérheti a 1,46 milliárd dollárt. Az amerikai kereskedőlánc szerint azonban a világ egyik legdinamikusabban fejlődő és legkevésbé telített piaca megéri az áldozatot, amelyet a 2010-re várt forgalomnövekedési adatok is megerősítenek.

 

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM