1 °C Budapest

Kábeltévé telefonon - nem viccelnek

Pénzcentrum
2006. november 27. 16:00

Érthetően vegyes érzelmekkel fogadták az európai kábelszolgáltatók a 3 Group azon tervét, hogy december elsejétől Nagy-Britanniában és 2007-ben még további 11 országban piacra viszi a kábeltelevízió műsorainak mobiltelefonra való átvitelét lehetővé tevő Slingboxot.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A Slingbox ugyanis lehetővé teszi, hogy a felhasználó bár nem korlátlanul, és bizonyos díjak megfizetésének ellenében bárhol és bármikor nézhesse az otthon fogható csatornákon lévő műsorokat, bár az utóbb említett díjakról egyelőre még nem tudtak bővebb felvilágosítást adni.

A csoda szerkezet kezdő árát 180 fontban határozták meg, és első körben a Nokia N73 és a Sony Ericsson w950i esetében lesz alkalmazható, az árakat azonban még ezek esetében sem határozták meg. A 3 Group ez még arról sem határozott, hogy melyik lesz a következő ország, ahol a Slingbox piacra kerül, bár jó eséllyel pályázik Mind Olaszország, mind Ausztrália, Ausztria, Svédország, Dánia, Hong Kong, Izrael és Íroszág.

A Slingbox használata egyébként jogi kérdéseket is felvet, mint például azt, hogy az előfizetőnek joga van-e az előfizetés helyétől eltérő helyen nézni a műsorokat. De a mobiltelefon szolgáltatók is félnek attól, hogy a plusz szolgáltatás és a szélessávú felhasználás mennyire terheli meg majd a hálózatot, illetve keresik az megoldást arra, hogy hogyan tudnának ennek bevételeiből részesedni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?