22 °C Budapest

Kábeltévé telefonon - nem viccelnek

Pénzcentrum
2006. november 27. 16:00

Érthetően vegyes érzelmekkel fogadták az európai kábelszolgáltatók a 3 Group azon tervét, hogy december elsejétől Nagy-Britanniában és 2007-ben még további 11 országban piacra viszi a kábeltelevízió műsorainak mobiltelefonra való átvitelét lehetővé tevő Slingboxot.

A Slingbox ugyanis lehetővé teszi, hogy a felhasználó bár nem korlátlanul, és bizonyos díjak megfizetésének ellenében bárhol és bármikor nézhesse az otthon fogható csatornákon lévő műsorokat, bár az utóbb említett díjakról egyelőre még nem tudtak bővebb felvilágosítást adni.

A csoda szerkezet kezdő árát 180 fontban határozták meg, és első körben a Nokia N73 és a Sony Ericsson w950i esetében lesz alkalmazható, az árakat azonban még ezek esetében sem határozták meg. A 3 Group ez még arról sem határozott, hogy melyik lesz a következő ország, ahol a Slingbox piacra kerül, bár jó eséllyel pályázik Mind Olaszország, mind Ausztrália, Ausztria, Svédország, Dánia, Hong Kong, Izrael és Íroszág.

A Slingbox használata egyébként jogi kérdéseket is felvet, mint például azt, hogy az előfizetőnek joga van-e az előfizetés helyétől eltérő helyen nézni a műsorokat. De a mobiltelefon szolgáltatók is félnek attól, hogy a plusz szolgáltatás és a szélessávú felhasználás mennyire terheli meg majd a hálózatot, illetve keresik az megoldást arra, hogy hogyan tudnának ennek bevételeiből részesedni.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem