24 °C Budapest

Kábeltévé telefonon - nem viccelnek

Pénzcentrum
2006. november 27. 16:00

Érthetően vegyes érzelmekkel fogadták az európai kábelszolgáltatók a 3 Group azon tervét, hogy december elsejétől Nagy-Britanniában és 2007-ben még további 11 országban piacra viszi a kábeltelevízió műsorainak mobiltelefonra való átvitelét lehetővé tevő Slingboxot.

A Slingbox ugyanis lehetővé teszi, hogy a felhasználó bár nem korlátlanul, és bizonyos díjak megfizetésének ellenében bárhol és bármikor nézhesse az otthon fogható csatornákon lévő műsorokat, bár az utóbb említett díjakról egyelőre még nem tudtak bővebb felvilágosítást adni.

A csoda szerkezet kezdő árát 180 fontban határozták meg, és első körben a Nokia N73 és a Sony Ericsson w950i esetében lesz alkalmazható, az árakat azonban még ezek esetében sem határozták meg. A 3 Group ez még arról sem határozott, hogy melyik lesz a következő ország, ahol a Slingbox piacra kerül, bár jó eséllyel pályázik Mind Olaszország, mind Ausztrália, Ausztria, Svédország, Dánia, Hong Kong, Izrael és Íroszág.

A Slingbox használata egyébként jogi kérdéseket is felvet, mint például azt, hogy az előfizetőnek joga van-e az előfizetés helyétől eltérő helyen nézni a műsorokat. De a mobiltelefon szolgáltatók is félnek attól, hogy a plusz szolgáltatás és a szélessávú felhasználás mennyire terheli meg majd a hálózatot, illetve keresik az megoldást arra, hogy hogyan tudnának ennek bevételeiből részesedni.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?