26 °C Budapest

Vissza a készpénzhez! - Csalódást okoztak a bankkártyák

Pénzcentrum
2006. november 22. 05:30

Az elmúlt tizenkét hónapban minden ötödik brit ember megtapasztalhatta, milyen ha egyszer csak eltűnik egy jelentős összeg a bankkártyáról, vagyis milyen az, ha valaki csalók áldozatává válik, tudósít a szomorú tényekről egy nemrég elkészült jelentés.

Ez egy hihetetlenül nagy, 7 milliós tömeget takar, akiknek jelentős része, közel 24 százaléka, hogy elkerüljék a csalás okozta károkat, inkább a készpénzhasználat mellett döntött. A megdöbbentő hírek az Európai Bizottság azon kampányának ideje alatt kerültek napvilágra, amelynek keretében a kártyával való fizetések növelését szorgalmazza a testület, hogy ezzel is csökkentsék a készpénzforgalmat.

Az Európai Unió területén összesen 24 millió kártyafelhasználó járt pórul a tavalyi évben, ha ehhez hasonlítjuk a 7 millió brit "áldozatot", az arány valóban megdöbbenthette volna a szigetlakókat. A brit pénzügyi szervezet munkatársa szerint azonban semmit meglepő nincs a felmérésben, hiszen nem csupán a csalások számában, de a bankkártyahasználtban is élen járnak az angolok, akik általában négy különböző kártyát hordanak maguknál és használják is azokat.

A banki adatokkal való visszaélés azonban hazánkat sem hagyja érintetlenül, ahol a legnagyobb gondot a mágnes csíkok biztonsági hiányosságaiból fakadó védtelenség jelenti. Egyes kereskedelmi bankok ugyan megpróbálkoztak a sokkal biztonságosabb chip és PIN kombinációval, azonban hazánkban nincs meg a megfelelő technikai háttér ezek kezelésére, így marad a mágnes csík is...és persze az óvatosság.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22