0 °C Budapest

Bankot nyit a hipermarket! Mindenki kap hitelt...

Pénzcentrum
2006. november 17. 05:30

A tiltakozások ellenére piacra lép a Wal-Mart kereskedelmi bank, az amerikai kiskereskedelmi óriás pénzügyi részlege. Az amerikai állampolgárok megnyugvására szolgál azonban, hogy ezt nem az Egyesült Államokban hanem Mexikóban teszi, ahol is másik négy bankkal együtt a héten kapta meg a működési engedélyt a helyi pénzügyi hatóságtól, amely a következő két évben válik majd véglegessé.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Wal-Mart Bank nyíltan deklarált célja, hogy a még telítetlen piaci résekbe hatoljon be, vagyis olyan rétegeknek ajánlja szolgáltatásait, és olyan termékekkel hozakodjon elő, amely kifejezetten hiányterméknek számít a mexikói bankpiacon, ezzel is élesítve a versenyt. A közép-amerikai ország kereskedelmi láncai szerint is nagy szükség van hasonló tervekkel rendelkező kereskedelmi bankokra, akik az anyagilag kevésbé jól ellátott rétegek vásárlóerejét növelnék.

Saját hazájában a kereskedelmi birodalom pénzügyi kezdeményezése annak ellenére ütközött nagyobb ellenállásba a lakosság részéről, hogy az a mexikói terveitől eltérően, a banki szolgáltatásokat főként arra akarta felhasználni, hogy az átutalással és egyéb banki műveletekkel kapcsolatos óriási kiadásait csökkentse, szándékai szerint ebből a vásárlók szinte semmit sem éreztek volna.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?