Bankot nyit a hipermarket! Mindenki kap hitelt...

Pénzcentrum
2006. november 17. 05:30

A tiltakozások ellenére piacra lép a Wal-Mart kereskedelmi bank, az amerikai kiskereskedelmi óriás pénzügyi részlege. Az amerikai állampolgárok megnyugvására szolgál azonban, hogy ezt nem az Egyesült Államokban hanem Mexikóban teszi, ahol is másik négy bankkal együtt a héten kapta meg a működési engedélyt a helyi pénzügyi hatóságtól, amely a következő két évben válik majd véglegessé.

A Wal-Mart Bank nyíltan deklarált célja, hogy a még telítetlen piaci résekbe hatoljon be, vagyis olyan rétegeknek ajánlja szolgáltatásait, és olyan termékekkel hozakodjon elő, amely kifejezetten hiányterméknek számít a mexikói bankpiacon, ezzel is élesítve a versenyt. A közép-amerikai ország kereskedelmi láncai szerint is nagy szükség van hasonló tervekkel rendelkező kereskedelmi bankokra, akik az anyagilag kevésbé jól ellátott rétegek vásárlóerejét növelnék.

Saját hazájában a kereskedelmi birodalom pénzügyi kezdeményezése annak ellenére ütközött nagyobb ellenállásba a lakosság részéről, hogy az a mexikói terveitől eltérően, a banki szolgáltatásokat főként arra akarta felhasználni, hogy az átutalással és egyéb banki műveletekkel kapcsolatos óriási kiadásait csökkentse, szándékai szerint ebből a vásárlók szinte semmit sem éreztek volna.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 2. péntek
Kármen, Anita
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?