30 °C Budapest

Bankot nyit a hipermarket! Mindenki kap hitelt...

Pénzcentrum
2006. november 17. 05:30

A tiltakozások ellenére piacra lép a Wal-Mart kereskedelmi bank, az amerikai kiskereskedelmi óriás pénzügyi részlege. Az amerikai állampolgárok megnyugvására szolgál azonban, hogy ezt nem az Egyesült Államokban hanem Mexikóban teszi, ahol is másik négy bankkal együtt a héten kapta meg a működési engedélyt a helyi pénzügyi hatóságtól, amely a következő két évben válik majd véglegessé.

A Wal-Mart Bank nyíltan deklarált célja, hogy a még telítetlen piaci résekbe hatoljon be, vagyis olyan rétegeknek ajánlja szolgáltatásait, és olyan termékekkel hozakodjon elő, amely kifejezetten hiányterméknek számít a mexikói bankpiacon, ezzel is élesítve a versenyt. A közép-amerikai ország kereskedelmi láncai szerint is nagy szükség van hasonló tervekkel rendelkező kereskedelmi bankokra, akik az anyagilag kevésbé jól ellátott rétegek vásárlóerejét növelnék.

Saját hazájában a kereskedelmi birodalom pénzügyi kezdeményezése annak ellenére ütközött nagyobb ellenállásba a lakosság részéről, hogy az a mexikói terveitől eltérően, a banki szolgáltatásokat főként arra akarta felhasználni, hogy az átutalással és egyéb banki műveletekkel kapcsolatos óriási kiadásait csökkentse, szándékai szerint ebből a vásárlók szinte semmit sem éreztek volna.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem