18 °C Budapest

Gyurcsány : van ok optimistának lenni

Pénzcentrum
2006. november 7. 06:50

A miniszterelnök legutóbbi blog bejegyzésében megemlékezett az ünnepi megemlékezésről és kommentálta azokat, akik utcára hívták az embereket. Nézzük tehát mit ír erről!

"Az alkotmányos rend és a kormány destabilizására tett kísérlet kudarcot vallott. Az erre épülő stratégia vereséget szenvedett. A szándékokkal ellenkezően a törvényes rend és nyugalom megzavarására az utcára hívott tömeg nagysága, az emberek száma az elmúlt hetekben nem növekedett, hanem folyamatosan csökkent, az érdeklődés egyre mérsékeltebbé vált. Az utcai megmozdulásokat támogatók egyre elfogadhatatlanabb színben tűntek föl. A feszültség és a hisztériakeltés sok mindent tönkretett, de erősebbnek bizonyult az, ami a legfontosabb: az alkotmányos rend.

Van ok optimistának lenni, mert az emberek túlnyomó többsége nem ült fel a legnagyobb hazugságnak. Annak, hogy a köztársaság semmi, csak levethető ruhadarab a nemzet testén, hogy lehet játszani törvényekkel, renddel, felelősséggel és demokráciával.

Van ok optimistának lenni, mert sok-sok ezer ember nyugodtan, kezében egy szál virággal eljött és meghajtotta a fejét 1956 emléke előtt november 4-én is, a most már a forradalom nevét viselő korábbi Felvonulási téren. Jöttek emberek, akik nem ijedtek meg, akik nem kívántak demonstrálni, nem kívántak tömeget alkotni, akik egy szál virággal magukban is bátrak voltak.

Hat hétig állt pergőtűzben a kormány és támadás alatt a köztársaság. A köztársaság és a kormány is kibírta. Vereséget szenvedtek azok, akik hőzöngtek, akik az embereket az utcára hívták, akik forradalomért kiáltottak. Kár, hogy közben mi is sokat veszítettünk. Elveszítettünk egy nagyszerű ünnepet, elveszítettük az emlékezés és a közös nemzeti tiszteletadás egy darabkáját. Helyette az aggodalom, a félelem, a bizonytalanság lett úrrá sokakon.
És miközben sokan a forradalom nevével visszaélve történelmi paródiát játszottak, lassan újra elkezdtek bízni a kormány programjában külföldön és idehaza. "

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?