Aludj a nejemmel, és vidd a gyerekeket!

Pénzcentrum
2006. október 25. 06:50

Aludj a nejemmel! - ehhez hasonló üzenetekkel kívánnak angol politikusok választókat csalogatni. A szaknyelvben Web 2.0 névvel illetett új kommunikációs forma tehát a politikába is betört.

Aludj a nejemmel! - ehhez hasonló üzenetekkel kívánnak angol politikusok választókat csalogatni. A szaknyelvben Web 2.0 névvel illetett új kommunikációs forma tehát a politikába is betört.

David Cameron, a brit Konzervatív Párt vezetője számít úttörőnek e téren. Cameron, aki a miniszterelnöki pozícióra pályázik, elindította saját videoblogját. Többek között itt megtekinthetjük, ahogy a jelölt reggeli után eltakarítja a maradékot, miközben elmagyarázza, hogy a brit politikának is ugyanilyen takarításra volna szüksége.

A videó változatos reakciókat váltott ki az olvasókból: van, akit elbűvölt a politikus őszintesége, és szerénysége, míg van, akit felháborít, hogy ilyen módon szeretne fiatalabb szavazókat szerezni magának. Mindenesetre napokkal később egy rivális munkáspárti képviselő a YouTube-on helyezett el felvételeket, olyan címekkel, mint "Aludj a nejemmel!", vagy "vidd a gyerekeket!".

Globálisan is egyre terjedőben van az új kampányolási forma. Franciaországban a legnépszerűbbek Dominique Strauss-Kahn, és Nicolas Sarkozy blogjai. Egyre több francia politikus "posztol" a YouTube francia testvérén, a Dailymotion-ön is. Hollandiában is hasonló a helyzet, sőt a Holland Szocialista Párt elnöke, Jan Marijnissen saját videoállomást épített ki. Németországban azonban úgy tűnik, a politikusok lassabban ébrednek, a tavalyi kampány során létrehozott blogok közül nagyon kevés frissül továbbra is.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 26. szerda
János, Pál
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem