32 °C Budapest

Aludj a nejemmel, és vidd a gyerekeket!

Pénzcentrum
2006. október 25. 06:50

Aludj a nejemmel! - ehhez hasonló üzenetekkel kívánnak angol politikusok választókat csalogatni. A szaknyelvben Web 2.0 névvel illetett új kommunikációs forma tehát a politikába is betört.

Aludj a nejemmel! - ehhez hasonló üzenetekkel kívánnak angol politikusok választókat csalogatni. A szaknyelvben Web 2.0 névvel illetett új kommunikációs forma tehát a politikába is betört.

David Cameron, a brit Konzervatív Párt vezetője számít úttörőnek e téren. Cameron, aki a miniszterelnöki pozícióra pályázik, elindította saját videoblogját. Többek között itt megtekinthetjük, ahogy a jelölt reggeli után eltakarítja a maradékot, miközben elmagyarázza, hogy a brit politikának is ugyanilyen takarításra volna szüksége.

A videó változatos reakciókat váltott ki az olvasókból: van, akit elbűvölt a politikus őszintesége, és szerénysége, míg van, akit felháborít, hogy ilyen módon szeretne fiatalabb szavazókat szerezni magának. Mindenesetre napokkal később egy rivális munkáspárti képviselő a YouTube-on helyezett el felvételeket, olyan címekkel, mint "Aludj a nejemmel!", vagy "vidd a gyerekeket!".

Globálisan is egyre terjedőben van az új kampányolási forma. Franciaországban a legnépszerűbbek Dominique Strauss-Kahn, és Nicolas Sarkozy blogjai. Egyre több francia politikus "posztol" a YouTube francia testvérén, a Dailymotion-ön is. Hollandiában is hasonló a helyzet, sőt a Holland Szocialista Párt elnöke, Jan Marijnissen saját videoállomást épített ki. Németországban azonban úgy tűnik, a politikusok lassabban ébrednek, a tavalyi kampány során létrehozott blogok közül nagyon kevés frissül továbbra is.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?