27 °C Budapest

Megvonta a kormány a támogatást - fizetnek a szállodások!

Pénzcentrum
2006. november 3. 09:45

Megvonja a támogatást az állam a szállodáktól és vendéglátóipari egységektől, így ezeknek a jövőben ki kell majd fizetniük a Medgyessy- kormány által átvállalt üzembentartási díjat, amelynek behajtásáért az APEH lesz felelős.

Megvonja a támogatást az állam a szállodáktól és vendéglátóipari egységektől, így ezeknek a jövőben ki kell majd fizetniük a Medgyessy- kormány által átvállalt üzembentartási díjat, amelynek behajtásáért az APEH lesz felelős - írja a Népszabadság.

Az üzembentartási díj összege 2901 forint lesz, amelyet minden készüléket után meg kell fizetni függetlenül attól, hogy az használatban van-e. Ez ebből folyó bevételekkel a kormányzat a közszolgálati televíziók költségvetésének hiányát fogja csökkenteni.

Háber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint a vendéglátóiparban tevékenykedők már eddig is túl voltak adóztatva, ez a lépés pedig határozottan ronthatja versenyképességüket. Hiszen az üzembentartási díj nélkül is, a szállodákat így is 20-30 ezer forintos jogdíj terheli havonta, amelynek szerinte fedeznie kellene az összes költséget.

Problémát okoz az elnök úr szerint az is, hogy a szállodák egy évre előre ajánlják meg az áraikat, így a pluszköltségek egy fél évig mindenképpen őket terhelik, így leghamarabb júniusban tudják leghamarabb beépíteni az árakba. Emellett a szálloda kategóriának feltétele, hogy tévé legyen minden szobában, a díjat pedig akkor is ki kell fizetni, hogy ha azt nem használják, vagy ki sincs adva a szoba.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Panoráma Hotel igazgatója, Darvas Zoltán is nemtetszésének adott hangot, amikor is elmondta, hogy az általa vezetett intézménynek majd fél millió forint plusz terhet jelent majd, ha mind a 150 készülék után meg kell fizetniük a díjat, amely az őszi-téli időszakra jellemző alacsonyabb bevételek mellet akár veszteséget is eredményezhet.

Pichler Ferenc, a Pénzügy Minisztérium szóvivője mindehhez azt tudta hozzátenni, hogy nincs semmi ok arra, hogy a költségvetés továbbra is ily módon támogassa az éttermeket és szállodákat.

Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. szeptember 28. 10:19
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM