Megvonta a kormány a támogatást - fizetnek a szállodások!

Pénzcentrum
2006. november 3. 09:45

Megvonja a támogatást az állam a szállodáktól és vendéglátóipari egységektől, így ezeknek a jövőben ki kell majd fizetniük a Medgyessy- kormány által átvállalt üzembentartási díjat, amelynek behajtásáért az APEH lesz felelős.

Megvonja a támogatást az állam a szállodáktól és vendéglátóipari egységektől, így ezeknek a jövőben ki kell majd fizetniük a Medgyessy- kormány által átvállalt üzembentartási díjat, amelynek behajtásáért az APEH lesz felelős - írja a Népszabadság.

Az üzembentartási díj összege 2901 forint lesz, amelyet minden készüléket után meg kell fizetni függetlenül attól, hogy az használatban van-e. Ez ebből folyó bevételekkel a kormányzat a közszolgálati televíziók költségvetésének hiányát fogja csökkenteni.

Háber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint a vendéglátóiparban tevékenykedők már eddig is túl voltak adóztatva, ez a lépés pedig határozottan ronthatja versenyképességüket. Hiszen az üzembentartási díj nélkül is, a szállodákat így is 20-30 ezer forintos jogdíj terheli havonta, amelynek szerinte fedeznie kellene az összes költséget.

Problémát okoz az elnök úr szerint az is, hogy a szállodák egy évre előre ajánlják meg az áraikat, így a pluszköltségek egy fél évig mindenképpen őket terhelik, így leghamarabb júniusban tudják leghamarabb beépíteni az árakba. Emellett a szálloda kategóriának feltétele, hogy tévé legyen minden szobában, a díjat pedig akkor is ki kell fizetni, hogy ha azt nem használják, vagy ki sincs adva a szoba.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Panoráma Hotel igazgatója, Darvas Zoltán is nemtetszésének adott hangot, amikor is elmondta, hogy az általa vezetett intézménynek majd fél millió forint plusz terhet jelent majd, ha mind a 150 készülék után meg kell fizetniük a díjat, amely az őszi-téli időszakra jellemző alacsonyabb bevételek mellet akár veszteséget is eredményezhet.

Pichler Ferenc, a Pénzügy Minisztérium szóvivője mindehhez azt tudta hozzátenni, hogy nincs semmi ok arra, hogy a költségvetés továbbra is ily módon támogassa az éttermeket és szállodákat.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?