Megvonta a kormány a támogatást - fizetnek a szállodások!

Pénzcentrum
2006. november 3. 09:45

Megvonja a támogatást az állam a szállodáktól és vendéglátóipari egységektől, így ezeknek a jövőben ki kell majd fizetniük a Medgyessy- kormány által átvállalt üzembentartási díjat, amelynek behajtásáért az APEH lesz felelős.

Megvonja a támogatást az állam a szállodáktól és vendéglátóipari egységektől, így ezeknek a jövőben ki kell majd fizetniük a Medgyessy- kormány által átvállalt üzembentartási díjat, amelynek behajtásáért az APEH lesz felelős - írja a Népszabadság.

Az üzembentartási díj összege 2901 forint lesz, amelyet minden készüléket után meg kell fizetni függetlenül attól, hogy az használatban van-e. Ez ebből folyó bevételekkel a kormányzat a közszolgálati televíziók költségvetésének hiányát fogja csökkenteni.

Háber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint a vendéglátóiparban tevékenykedők már eddig is túl voltak adóztatva, ez a lépés pedig határozottan ronthatja versenyképességüket. Hiszen az üzembentartási díj nélkül is, a szállodákat így is 20-30 ezer forintos jogdíj terheli havonta, amelynek szerinte fedeznie kellene az összes költséget.

Problémát okoz az elnök úr szerint az is, hogy a szállodák egy évre előre ajánlják meg az áraikat, így a pluszköltségek egy fél évig mindenképpen őket terhelik, így leghamarabb júniusban tudják leghamarabb beépíteni az árakba. Emellett a szálloda kategóriának feltétele, hogy tévé legyen minden szobában, a díjat pedig akkor is ki kell fizetni, hogy ha azt nem használják, vagy ki sincs adva a szoba.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A Panoráma Hotel igazgatója, Darvas Zoltán is nemtetszésének adott hangot, amikor is elmondta, hogy az általa vezetett intézménynek majd fél millió forint plusz terhet jelent majd, ha mind a 150 készülék után meg kell fizetniük a díjat, amely az őszi-téli időszakra jellemző alacsonyabb bevételek mellet akár veszteséget is eredményezhet.

Pichler Ferenc, a Pénzügy Minisztérium szóvivője mindehhez azt tudta hozzátenni, hogy nincs semmi ok arra, hogy a költségvetés továbbra is ily módon támogassa az éttermeket és szállodákat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20