4 °C Budapest

Feketelistára kerül Magyarország? A külföldi turisták is megijedtek...

Pénzcentrum
2006. szeptember 21. 11:30

A budapesti tüntetéseknek az eddig megismerteken kívül káros hatásai lehetnek a turisztikai bevételekre nézve is, néhány turistacsoportból máris megérkeztek a lemondások, amelyek legérzékenyebben a nagykörúti szállodákat érinthetik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A budapesti tüntetéseknek az eddig megismerteken kívül káros hatásai lehetnek a turisztikai bevételekre nézve is, néhány turistacsoportból máris megérkeztek a lemondások, amelyek legérzékenyebben a nagykörúti szállodákat érinthetik - írja a Napi.

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke, Molnár Gabriella és a Magyar Szállodaszövetség elnöke, Kopócsy Andrea is azon a véleményen van, hogy ha a "háborús" állapot, 2-3 hétnél tovább elhúzódik, akkor ez jelentős forgalomcsökkenést jelenthet Budapest turisztikával, vendéglátással foglalkozó intézményeinek, szállodáinak. Szerintük a helyzetet az is súlyosbítja, hogy a külföldi sajtó sokkal súlyosabbnak mutatja a hazai állapotokat, mint amilyenek azok a valóságban.

Az Önkormányzati és Fejlesztési Minisztérium turisztikai állam titkára, Somogyi Zoltán szerint azonban nincs ok az izgalomra, a tárca folyamatosan szondázza a képviseleteken keresztül a külföldi reakciót, de a jelenlegi tapasztalat az, hogy a budapesti felfordulásnak nincsenek negatív hatásai, és a nagy utazásszervezők között sincs visszhangja a hazai eseményeknek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20