24 °C Budapest

Cipőért is a hipermarketbe megyünk?

Pénzcentrum
2006. október 26. 11:00

Nem fenyegeti veszély a magyar cipőkereskedelmet a megszorító intézkedések miatt, mivel a magyar lakosság eddig is Nyugat-Európához képest feleannyit vásárolt. Ugyanakkor gondot jelent a szürke zóna magas részaránya - írja a Magyar Nemzet.

Nem fenyegeti veszély a magyar cipőkereskedelmet a megszorító intézkedések miatt, mivel a magyar lakosság eddig is Nyugat-Európához képest feleannyit vásárolt. Ugyanakkor gondot jelent a szürke zóna magas részaránya - írja a Magyar Nemzet.

Berkovits Miklós, a Magyar Cipőkereskedők Egyesületének elnöke az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) rendezvényén elmondta, a magyar cipőkereskedelem a kis üzletek visszaszorulására, a külföldi szaküzletláncok számának növekedésére és a hipermarketek cipőforgalmának bővülésére számíthat.

Tavaly 24 millió pár cipő fogyott el itthon, azonban az eladott lábbelik fele műanyagból készült, a magyar lakosság nagyon kis része fordít csak figyelmet a megfelelő minőségre.

A magyar cipőkereskedelem számára gondot jelent a szürkegazdaság magas aránya, a forgalom negyven százaléka kikerüli az adó- és vámfizetéseket, vagy legalább azok egy részét. Ez abból fakad, mint azt Berkovits Miklós elmondta, hogy a távol-keleti áruk behozatalát távol-keleti cégek is bonyolítják le, míg ezt Nyugat-Európában a hagyományos kereskedőcégek végzik.

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?