Cipőért is a hipermarketbe megyünk?

Pénzcentrum
2006. október 26. 11:00

Nem fenyegeti veszély a magyar cipőkereskedelmet a megszorító intézkedések miatt, mivel a magyar lakosság eddig is Nyugat-Európához képest feleannyit vásárolt. Ugyanakkor gondot jelent a szürke zóna magas részaránya - írja a Magyar Nemzet.

Nem fenyegeti veszély a magyar cipőkereskedelmet a megszorító intézkedések miatt, mivel a magyar lakosság eddig is Nyugat-Európához képest feleannyit vásárolt. Ugyanakkor gondot jelent a szürke zóna magas részaránya - írja a Magyar Nemzet.

Berkovits Miklós, a Magyar Cipőkereskedők Egyesületének elnöke az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) rendezvényén elmondta, a magyar cipőkereskedelem a kis üzletek visszaszorulására, a külföldi szaküzletláncok számának növekedésére és a hipermarketek cipőforgalmának bővülésére számíthat.

Tavaly 24 millió pár cipő fogyott el itthon, azonban az eladott lábbelik fele műanyagból készült, a magyar lakosság nagyon kis része fordít csak figyelmet a megfelelő minőségre.

A magyar cipőkereskedelem számára gondot jelent a szürkegazdaság magas aránya, a forgalom negyven százaléka kikerüli az adó- és vámfizetéseket, vagy legalább azok egy részét. Ez abból fakad, mint azt Berkovits Miklós elmondta, hogy a távol-keleti áruk behozatalát távol-keleti cégek is bonyolítják le, míg ezt Nyugat-Európában a hagyományos kereskedőcégek végzik.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem