29 °C Budapest

Beázott kínai cipők... - Az igazi tocsogás csak ezután jön?

Pénzcentrum
2006. január 16. 08:39

Hosszas huzavona után szabad utat adott a kínai cipőimporttal szembeni jövőbeli szankcióknak az EU dömpingellenes bizottsága. A bizottság megtagadta 13 kínai gyártótól a piacgazdasági státusz megadását. Az Unió április 7-ig döntheti el, hogy sor kerül-e kereskedelmi szankciók bevezetésére.

 

A jelenleg is mintegy 50 dömpingellenes intézkedéssel szembenéző kínai fél részéről a kereskedelmi miniszterhelyettes igyekezett védeni a mundér becsületét. Elmondása szerint Kína panasszal fordul a WTO-hoz ha az EU tovább folytatja az antidömping eljárást.

 

A miniszterhelyettes a Financial Times-nak úgy nyilatkozott, hogy egy ilyen intézkedés az európai székhelyű, de Kínában termelő gyártókra is káros hatással lenne, csakúgy mint az oda alapanyagot exportáló uniós bőriparra.

 

A kínai fél szerint egyébként az EU szakemberei eleve rosszul mérték fel a helyzetet és eleve pontatlan adatokból kiindulva hoztak súlyos döntést.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?