34 °C Budapest

Feltörték az iPodot, már mindent visz...

Pénzcentrum
2006. október 25. 16:00

Újra megjelent a színen Jon Lec Johansen, az a norvég származású 22 éves hekker, aki 7 évvel ezelőtt, tinédzserként azzal vált híressé, hogy elsőként törte fel a DVD másolásvédelmi kódoló rendszerét, így vált mindenki számára elérhetővé, másolhatóvá és minden eszközzel lejátszhatóvá annak tartalma.

Újra megjelent a színen Jon Lec Johansen, az a norvég származású 22 éves hekker, aki 7 évvel ezelőtt, tinédzserként azzal vált híressé, hogy elsőként törte fel a DVD másolásvédelmi kódoló rendszerét, így vált mindenki számára elérhetővé, másolhatóvá és minden eszközzel lejátszhatóvá annak tartalma.

A norvég üzletember jelenlegi fogása sem kisebb, az Apple Computer iPodjainak másolás-védelmi rendszerét szemelte ki legutóbbi áldozatául. A FairPlay eredetileg azt a célt szolgálta, hogy a lejátszóval csupán az iTunes-ról, az Apple által működtetett szerverről letöltött számokat lehessen meghallgatni, így biztosítsa a szektor vezető vállalatának további egyeduralmát.

A vállalat iPoddal és iTunes-zal kapcsolatos stratégiájának egyébként az is részét képezi, hogy az iTunes-ról megvásárolt tartalmat a vállalat csakis az Apple termékeket használók számára teszi elérhetővé. Tehát egyáltalán nem meglepő, hogy a kaliforniai óriás nincs elragadtatva Johansen teljesítményétől, hiszen az egyébként eléggé monopolista piacon újra lehetővé teszi a versenytársak belépését.

A feltört kód jelenlegi tulajdonosa, a Double Twist, az ügyvezető igazgató szerint licensz bejegyeztetését tervezi, amelyet minden bizonnyal örömmel fogad majd a Nokia, a Sony Ericsson és a Samsung is, akik ugyancsak saját letöltő rendszerek és lejátszók piacra vitelét tervezik. Ezzel is borsot törve a jelenleg a legális letöltések piacán 88 százalékos, az eladott digitális lejátszók esetében pedig 60 százalékos részesedéssel rendelkező Apple orra alá.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem