4 °C Budapest

Lassan újra jár a metró, de...

Pénzcentrum
2006. augusztus 15. 11:00

A jelenlegi helyzet alapján úgy tűnik, a kelet-nyugati metró három állomásának (Déli pályaudvar, Moszkva és Deák tér) felújítását végző kivitelezők tartják a határidőt, így augusztus 20-án hajnaltól a teljes vonalon közlekedhetnek a szerelvények.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A jelenlegi helyzet alapján úgy tűnik, a kelet-nyugati metró három állomásának (Déli pályaudvar, Moszkva és Deák tér) felújítását végző kivitelezők tartják a határidőt, így augusztus 20-án hajnaltól a teljes vonalon közlekedhetnek a szerelvények - írja a Világgazdaság.

A Déli pályaudvar és az Astoria közötti szakaszt június 10-én zárták le a forgalom elől, az utómunkák azonban a forgalom újraindulását követően is zajlanak majd. (A kapcsolódó technológiai berendezések beüzemelése, valamint az üzemi terekben végzendő felújítások befejezési határideje november 11.)

Az idén a 2-es metró felújítására összesen 10 milliárd forintot fordít a BKV, ebből a három állomásra 3.6 milliárdot költöttek. A föld alatt ugyan látványos változásokra számíthatunk, a felszíni épületeken azonban csak az állagmegóvást szolgáló munkákat végzik el, mivel később lifteket építenek az állomásokon, így az épületek felújítása ezen projekt keretében történik majd.

A 2-es metró felújítása jövőre a Stadionok, Pillangó utca, Őrs vezér tere szakaszon folytatódik, várhatóan újra nyáron. A BKV összesen 43 milliárd forintot fordít a 10.4 km hosszú, 11 állomásos metróvonal felújítására.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20