Kamerák a főváros útjain - Hol figyelnek minket?

Pénzcentrum
2006. augusztus 10. 13:00

Több mint százmillió forintot költött idén a főváros a kamerarendszer fejlesztésére, a korábbi 69 helyett 126 helyen figyelik Budapest közlekedését. Például az Árpád fejedelem útján, a Hegyalja úton és a Jagelló úton is kamerák pásztázzák a buszsávokat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ebben az évben újabb kamerarendszerrel bővült Budapest forgalomirányítási rendszere, s már 126 kamera figyeli a közlekedést.

Tizenhat kamera kizárólag a buszsávok ellenőrzésére szolgál, például az Árpád fejedelem útján, a Rómer Flóris utcában, a Mechwart térnél, a Hegyalja úton és a Jagelló úton is.

Az autóbuszsávokban szabálytalanul közlekedőkről a kamerák felvételeket készítenek, amelyek alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményez.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kamerarendszer fejlesztésére a főváros az idén 109 millió forintot költött. A rendszeren belül működik 32 olyan kamera, amelyek a forgalomirányító központból irányíthatóak, így gyakorlatilag egy 360 kilométeres körben tudják figyelni a forgalmat a közterületeken a szakemberek.

A rendszert a BKV-n és a BRFK-n kívül használják az FKF Rt., valamint a Fővinform munkatársai is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?