Augusztustól drágul a liszt! Nincs mit tenni...

Pénzcentrum
2006. július 27. 11:00

A közeljövőben csődbe mehet több malomipari vállalat, ha nem emelnek árat a malmok a megnövekedett költségek miatt. Augusztustól közel 20%-al drágulhat a liszt, aminek következményeképpen még tovább drágulnak az élelmiszerek.


Nem csökken azonban majd az igény a liszt iránt az árnövekedés miatt, és attól sem kell tartani, hogy a keresletet nem tudja fedezni a kínálat, hiszen a 4,3-4,5 millió tonnára tehető gabonatermés bőven fedezi a közel 3 milliárdos étkezési-, takarmány- és egyéb igényeket- írja a Világgazdaság. A cégeket kedvezőtlenül érinti a dráguló üzemanyagár és a szeptembertől 5%-os áfa-növekedés is. A búzaárak is magasabbak, mint az előző évben, amikor egy tonna gabonát 21-22 ezer forintért lehetett beszerezni, ám ezt ma már csak 25-26 ezer forintért tudjuk csak megtenni.

Májusban már megpróbálkoztak 10-12%-os emeléssel a termelők, sok partner ezt el is fogadta, akkor emelkedett a liszt kilónkénti ára 40 Ft fölé. Ez az összeg augusztustól megközelíti majd az 55 Ft-os csomagárat.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?