Gyurcsány elégedett

Pénzcentrum
2006. július 3. 08:30

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint nagyon jól végezték dolgukat az adóhivatal munkatársai, amit mutat, hogy az elmúlt hónapokban - hosszú évek után - a terveknek megfelelő, sőt annál talán hajszálnyival több bevétel folyt be az államháztartásba.



A kormányfő pénteken az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) országos vezetői értekezletén vett részt, ahol elmondta: az APEH országos rendszerében mintegy 500 fővel nő a létszám, amit a megnövekedett feladatokkal, így az új adónemek bevezetésével, a szélesebb körű adóigazgatási eljárásokkal támasztott alá.

A jövő évre tervezett tízezer vagyonosodási vizsgálattal kapcsolatban a kormányfő felhívta a figyelmet: lehetőség van arra, hogy ezt ki-ki maga kérje. A politikai elitnek ebben példát kell mutatnia, ő is kezdeményezni fogja a vagyonosodási vizsgálatot maga ellen.

A vagyonosodási vizsgálatokkal kapcsolatban kiemelte: azok érdekeit védi, akik tisztességesen fizetnek adót, valamint azokét, akik ezekből az adókból szociális, jóléti és egyéb szolgáltatásokat kapnak. A vagyonosodási vizsgálat elsősorban azokra terjed ki, akik a különböző nyilvános nyilvántartások alapján az elmúlt időszakban vélhetően jelentősen meggazdagodtak - mondta a miniszterelnök, aki szerint el kell kerülni még a látszatát is annak, hogy ezt bárki fenyegetésként élje meg. A dolog a tisztességről és a felelősségről szól - hangsúlyozta.

Az egyéni és társas vállalkozások pénztárállományára kivetendő adó kapcsán a miniszterelnök úgy vélekedett: a mikrovállalkozások világában teljesen valószerűtlen, hogy ezer milliárd forint ott van valóságos eszközben, hiszen ha így volna, többségük nem mikrovállalkozás volna.

Az adóhatóságnál 2007. január 1-től létrejön a regionális középszintű vezetői szint, az erre való felkészülés elkezdődött, a személyi döntésekre ősz közepéig sor kerül.

A miniszterelnök hangsúlyozta: csak az teremt lehetőséget az adócsökkentésre, ha mindenki részt vesz a közteherviselésben. Ha van olyan bevételi többlet, amiről le lehet mondani, akkor lehet adót csökkenteni. A kormányfő szerint az elmúlt időszak tapasztalatai alapján önmagában az adócsökkentés nagyon ritka - és sokszor vitatható - kivételtől eltekintve, nem hozott több adóbevételt, és önmagában nem dinamizálja a gazdaságot.
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 10. péntek
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem