25 °C Budapest

Gyurcsány: várják az altenatív javaslatokat, de nem puhulhat a program

Pénzcentrum
2006. június 27. 13:39

A kormány tárgyalási alapnak tekint minden javaslatot, amely összességében ugyanolyan mértékben járul hozzá az egyensúly javításához, mint a tervezett intézkedések, de jobban kielégíti a szociális partnerek igényeit, szolgálják az igazságosság szempontjait - áll a Pénzügyminisztérium közleményében. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén kifejtette, hogy a

A kormány tárgyalási alapnak tekint minden javaslatot, amely összességében ugyanolyan mértékben járul hozzá az egyensúly javításához, mint a tervezett intézkedések, de jobban kielégíti a szociális partnerek igényeit, szolgálják az igazságosság szempontjait - áll a Pénzügyminisztérium közleményében.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén kifejtette, hogy a kormány nyitott minden olyan javaslatra, amely módosítani kívánja az intézkedések belső struktúráját, ám nem puhítja fel a költségvetési egyensúly javítását szolgáló programot.

Ennek szellemében foglalt állást Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára az OÉT keddi ülésén, amikor azt mondta: megfontolandónak tartja a szociális partnerek javaslatát a tervezett általános forgalmi adó kulcsokkal kapcsolatban, és a kormány szerdai ülésére ennek számszerűsített hatásaival kiegészítve javaslatot terjesztenek.

Az Országos Érdekegyeztető Tanács múlt heti ülésén az a javaslat fogalmazódott meg, hogy a kormányzati elképzeléssel szemben az általános forgalmi adózásban eddig alkalmazott 15 százalékos kulcs ne 20 százalékra, hanem csak 17 százalékra emelkedjen, ezzel együtt a jelenleg 20 százalékos adóval terhelt termékkörben az áfa mérték 23 százalékra növekedjen. A javaslatot azzal indokolták, hogy ez a megoldás kevesebb terhet jelentene az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezőknek, a szociálisan rászorulóknak. Ennek alapján fogalmazott úgy a kormányoldal, hogy a javaslat tárgyalási alapnak tekinthető, megvizsgálandó.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?