31 °C Budapest

Foci-VB: Egy megfizethetetlen élmény?

Pénzcentrum
2006. április 11. 07:00

Közeledik a labdarúgó világbajnokság, melyet ráadásul hazánkhoz közel rendeznek...kellene egy jegy! Sokan vannak ezzel így, a legtöbb komoly érdeklődő megtette az első lépéseket: pályázott a Fifa hivatalos oldalán, ám ott gyakorlatilag meg kellett nyerni a lehetőséget, hogy kifizessük a jegyet, amit igényeltünk. (A túlkereslet miatt sorsolással döntötték el, kik a szerencsések.) Vélhetően többségünknek nem volt akkora szerencséje, hogy a megfizethető listaáron jusson hozzá a belépőkhöz, nézzük mi mást tehetünk, ha nem akarunk lemondani álmainkról!

Korábban áttekintettük az utazási irodák felkeresésének lehetőségét, kértünk ajánlatokat is, melyek az alábbi linkre kattintva érhetők el:
TE is ott lehetsz a foci vb-n! - Van jegy és szállás is: mennyiért?
Összességében arra a következtetésre jutottunk, hogy jó lenne kevesebből kihozni a túrát, így elkezdtünk a neten kutatni olcsó jegyek után. Csalódnunk kellett: a talált ajánlatok nem éppen elfogadhatók a legtöbb ember számára, de talán még a tehetősebbek is sajnálnak százezreket kidobni egy-egy meccsért. (Arról nem is beszélve, hogy egyedül nem túl nagy élmény kimenni, tehát több jegy kell, esetleg szállás sem árt és az utazást is meg kell oldani...)
A hálón a következő ajánlatokat találtuk, melyeket forintra váltva és néhány meccsre leszűkítve az alábbi táblázat mutat be:

Nem szabad persze mindennek bedőlni és nem árt a legapróbb részletekig megvizsgálni, hogy mi van benne az árban és pontosan milyen minőséget kapunk a pénzünkért. Olyan esettel is találkoztunk, ahol a listaár mellett még full-extrás jegy szerepelt, aztán a fizetés felé irányuló lépéseket megtéve középkategóriássá süllyedt a színvonal, az ár persze nem változott...
A legtöbb helyen persze előre kell fizetni, a kiszállítást pedig pár napon belülre ígérik, így könnyen ráfázhatunk.
Mindemellett természetesen az eBay-en is kutakodtunk egy kicsit: itt találtunk egy első látásra vonzónak tűnő csomagot, mely összesen 3x2 jegyet tartalmaz a két elődöntőre és a döntőre. A licit 2,750 dollárnál járt az azonnali (BuyItNow) ár pedig 10 ezer dollár volt. Ezt ár-érték arányban összevetve a többi ajánlattal, nem járunk rosszul...
Egyet nem árt tudni, mielőtt elragad bennünket a hév: súlyos százezreket spórolhatunk, ha rendesen körülnézünk, a fenti táblázat csak ízelítőt ad az óriási árkülönbségekből.
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?