21 °C Budapest

Foci-VB: Egy megfizethetetlen élmény?

Pénzcentrum
2006. április 11. 07:00

Közeledik a labdarúgó világbajnokság, melyet ráadásul hazánkhoz közel rendeznek...kellene egy jegy! Sokan vannak ezzel így, a legtöbb komoly érdeklődő megtette az első lépéseket: pályázott a Fifa hivatalos oldalán, ám ott gyakorlatilag meg kellett nyerni a lehetőséget, hogy kifizessük a jegyet, amit igényeltünk. (A túlkereslet miatt sorsolással döntötték el, kik a szerencsések.) Vélhetően többségünknek nem volt akkora szerencséje, hogy a megfizethető listaáron jusson hozzá a belépőkhöz, nézzük mi mást tehetünk, ha nem akarunk lemondani álmainkról!

Korábban áttekintettük az utazási irodák felkeresésének lehetőségét, kértünk ajánlatokat is, melyek az alábbi linkre kattintva érhetők el:
TE is ott lehetsz a foci vb-n! - Van jegy és szállás is: mennyiért?
Összességében arra a következtetésre jutottunk, hogy jó lenne kevesebből kihozni a túrát, így elkezdtünk a neten kutatni olcsó jegyek után. Csalódnunk kellett: a talált ajánlatok nem éppen elfogadhatók a legtöbb ember számára, de talán még a tehetősebbek is sajnálnak százezreket kidobni egy-egy meccsért. (Arról nem is beszélve, hogy egyedül nem túl nagy élmény kimenni, tehát több jegy kell, esetleg szállás sem árt és az utazást is meg kell oldani...)
A hálón a következő ajánlatokat találtuk, melyeket forintra váltva és néhány meccsre leszűkítve az alábbi táblázat mutat be:

Nem szabad persze mindennek bedőlni és nem árt a legapróbb részletekig megvizsgálni, hogy mi van benne az árban és pontosan milyen minőséget kapunk a pénzünkért. Olyan esettel is találkoztunk, ahol a listaár mellett még full-extrás jegy szerepelt, aztán a fizetés felé irányuló lépéseket megtéve középkategóriássá süllyedt a színvonal, az ár persze nem változott...
A legtöbb helyen persze előre kell fizetni, a kiszállítást pedig pár napon belülre ígérik, így könnyen ráfázhatunk.
Mindemellett természetesen az eBay-en is kutakodtunk egy kicsit: itt találtunk egy első látásra vonzónak tűnő csomagot, mely összesen 3x2 jegyet tartalmaz a két elődöntőre és a döntőre. A licit 2,750 dollárnál járt az azonnali (BuyItNow) ár pedig 10 ezer dollár volt. Ezt ár-érték arányban összevetve a többi ajánlattal, nem járunk rosszul...
Egyet nem árt tudni, mielőtt elragad bennünket a hév: súlyos százezreket spórolhatunk, ha rendesen körülnézünk, a fenti táblázat csak ízelítőt ad az óriási árkülönbségekből.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?