29 °C Budapest

Ha Demszky elindul, akkor meg is nyeri

Pénzcentrum
2006. május 18. 10:00

A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet május 5-e és 16-a között 1500 fő személyes megkérdezésével végzett felmérést Budapesten, amely többek között kitért a főpolgármester-választás témájára is. A kutatás idején még egyik párt sem nevezte meg hivatalosan a jelöltjét, ezért az embereket a korábban felmerült nevekről kérdezték.

A lehetséges jelöltek között a a jelenlegi főpolgármestert említették kimagasló arányban, más jelöltet nem igazán tartottak számon - a legtöbben Demszky négy évvel ezelőtti kihívóit, Schmitt Pált (41 százalék) és Gy. Németh Erzsébetet (28 százalék) nevezték meg lehetséges indulóként.


A kérdezőbiztosok arról is megkérdezték az embereket, hogy az általuk ismert fővárosi politikusok közül kire milyen valószínűséggel szavaznának, ha az illető indulna a főpolgármester-választáson. A 100 fokú skálán Demszky Gábor sem érte el a középértéknek számító 50 pontot, de rá így is jóval nagyobb valószínűséggel szavaznának a budapestiek, mint a kutatásban szereplő többi politikusra.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az MSZP lehetséges jelöltjei közül Gy. Németh Erzsébet és Molnár Gyula, a fideszes politikusok közül Schmitt Pál kapta a legnagyobb pontszámot. Abban az esetben, ha az SZDSZ Demszkyt, az MSZP Molnár Gyulát, a Fidesz Pokorni Zoltánt, az MDF pedig Katona Kálmánt indítaná - és a kisebb pártoknak is lenne jelöltje - a teljes lakosság egyharmada támogatná a jelenlegi városvezetőt, a választani tudók "biztos" szavazóknak pedig a 40 százaléka szavazna rá. Ebben a körben Pokorni Zoltán 28, Molnár Gyula pedig 25 százalékra számíthatna.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22