13 °C Budapest

Ha Demszky elindul, akkor meg is nyeri

Pénzcentrum
2006. május 18. 10:00

A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet május 5-e és 16-a között 1500 fő személyes megkérdezésével végzett felmérést Budapesten, amely többek között kitért a főpolgármester-választás témájára is. A kutatás idején még egyik párt sem nevezte meg hivatalosan a jelöltjét, ezért az embereket a korábban felmerült nevekről kérdezték.

A lehetséges jelöltek között a a jelenlegi főpolgármestert említették kimagasló arányban, más jelöltet nem igazán tartottak számon - a legtöbben Demszky négy évvel ezelőtti kihívóit, Schmitt Pált (41 százalék) és Gy. Németh Erzsébetet (28 százalék) nevezték meg lehetséges indulóként.


A kérdezőbiztosok arról is megkérdezték az embereket, hogy az általuk ismert fővárosi politikusok közül kire milyen valószínűséggel szavaznának, ha az illető indulna a főpolgármester-választáson. A 100 fokú skálán Demszky Gábor sem érte el a középértéknek számító 50 pontot, de rá így is jóval nagyobb valószínűséggel szavaznának a budapestiek, mint a kutatásban szereplő többi politikusra.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az MSZP lehetséges jelöltjei közül Gy. Németh Erzsébet és Molnár Gyula, a fideszes politikusok közül Schmitt Pál kapta a legnagyobb pontszámot. Abban az esetben, ha az SZDSZ Demszkyt, az MSZP Molnár Gyulát, a Fidesz Pokorni Zoltánt, az MDF pedig Katona Kálmánt indítaná - és a kisebb pártoknak is lenne jelöltje - a teljes lakosság egyharmada támogatná a jelenlegi városvezetőt, a választani tudók "biztos" szavazóknak pedig a 40 százaléka szavazna rá. Ebben a körben Pokorni Zoltán 28, Molnár Gyula pedig 25 százalékra számíthatna.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?