17 °C Budapest

Olcsón megúszod a lopást... ha Vodafone-os vagy!

Pénzcentrum
2006. május 12. 05:55

Meglehetősen sok kellemetlenséggel jár, ha valakinek ellopják a mobiltelefonját: az összes tárolt telefonszámunk odavész, vehetünk új készüléket és még sorolhatnánk... Utánajártunk, hogy a hazai mobilszolgáltatóknál mennyiből úszhatunk meg egy "kártyaletiltós, újat igénylős" manővert és mire kell számítanunk egy ilyen esetben.A forgatókönyv meglehetősen egyszerű: elveszett a telefonunk, természetesen SIM-kártyástul, így első körben szeretnénk letiltatni a kártyát, majd igénylünk egy újat, mégpedig a korábbi számunk megtartásával. Mindezt előfizetéses és kártyás esetben is eljátsszuk, de mint kiderült, a kettő között díjakban abszolút semmi különbség nincs.

A Vodafone-nál megnyugtattak bennünket, hogy problémánk könnyen és gyorsan orvosolható, a kártya letiltása teljesen ingyenes, az új SIM pedig a korábbi számunkkal 3,125 forintunkba kerül. Az egész ügy röpke fél óra alatt elintézhető, ha befáradunk egy Vodafone egységbe... Meglehetősen gyorsan visszakaphatjuk tehát számunkat.

A Pannon esetében szintén díjmentes a letiltás, hiszen gyakorlatilag "a cég érdeke is, hogy ne történjen visszaélés" - tudtuk meg az ügyfélszolgálatos hölgytől. Az új SIM-kártya a korábbi számunkkal 4,000 Ft + áfába, azaz 4,800 forintba kerül. Arról is tájékoztatást kaptunk, hogy amennyiben kártyás készülékünk tűnt el, akkor az új kártyánkon jóváírják a korábbin megmaradt egyenleget.

A T-Mobile-nál annyiban más a helyzet, hogy a szupergyors, telefonon történő letiltatásért 1,000 Ft + áfát kell fizetnünk, míg ha bemegyünk személyesen valamelyik egységbe, akkor a letiltás és igénylés egészét megúszhatjuk 3,000 Ft + áfából, azaz 3,600 Ft-ból. Gondolhatjuk persze, hogy egy előfizetéses csomag esetén meglehetősen sürgős lehet a letiltás, így mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni...

Mindent összevetve tehát a Vodafone-nál hagyhatjuk el legolcsóbban a telefonunkat, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy magának a készüléknek a pótlása jóval nagyobb összeget jelenthet a fenti tételeknél. Ha valaki szeretne utólag keresztbetenni telefonja eltulajdonítójának, arra is van módja, hogy magát a készüléket letiltassa, ezáltal használhatatlanná tetesse, ez azonban sovány vigasz...

A kellemetlenségek sorát azáltal is csökkenthetjük, ha a telefonkönyvünket számítógépünkre is elmentjük. Ez ma már nem túl bonyolult művelet, egy ilyen esetben azonban rendkívül sokat érhet a korábbi elővigyázatosság.
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?