7 °C Budapest

Olcsón megúszod a lopást... ha Vodafone-os vagy!

Pénzcentrum
2006. május 12. 05:55

Meglehetősen sok kellemetlenséggel jár, ha valakinek ellopják a mobiltelefonját: az összes tárolt telefonszámunk odavész, vehetünk új készüléket és még sorolhatnánk... Utánajártunk, hogy a hazai mobilszolgáltatóknál mennyiből úszhatunk meg egy "kártyaletiltós, újat igénylős" manővert és mire kell számítanunk egy ilyen esetben.



A forgatókönyv meglehetősen egyszerű: elveszett a telefonunk, természetesen SIM-kártyástul, így első körben szeretnénk letiltatni a kártyát, majd igénylünk egy újat, mégpedig a korábbi számunk megtartásával. Mindezt előfizetéses és kártyás esetben is eljátsszuk, de mint kiderült, a kettő között díjakban abszolút semmi különbség nincs.

A Vodafone-nál megnyugtattak bennünket, hogy problémánk könnyen és gyorsan orvosolható, a kártya letiltása teljesen ingyenes, az új SIM pedig a korábbi számunkkal 3,125 forintunkba kerül. Az egész ügy röpke fél óra alatt elintézhető, ha befáradunk egy Vodafone egységbe... Meglehetősen gyorsan visszakaphatjuk tehát számunkat.

A Pannon esetében szintén díjmentes a letiltás, hiszen gyakorlatilag "a cég érdeke is, hogy ne történjen visszaélés" - tudtuk meg az ügyfélszolgálatos hölgytől. Az új SIM-kártya a korábbi számunkkal 4,000 Ft + áfába, azaz 4,800 forintba kerül. Arról is tájékoztatást kaptunk, hogy amennyiben kártyás készülékünk tűnt el, akkor az új kártyánkon jóváírják a korábbin megmaradt egyenleget.

A T-Mobile-nál annyiban más a helyzet, hogy a szupergyors, telefonon történő letiltatásért 1,000 Ft + áfát kell fizetnünk, míg ha bemegyünk személyesen valamelyik egységbe, akkor a letiltás és igénylés egészét megúszhatjuk 3,000 Ft + áfából, azaz 3,600 Ft-ból. Gondolhatjuk persze, hogy egy előfizetéses csomag esetén meglehetősen sürgős lehet a letiltás, így mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni...

Mindent összevetve tehát a Vodafone-nál hagyhatjuk el legolcsóbban a telefonunkat, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy magának a készüléknek a pótlása jóval nagyobb összeget jelenthet a fenti tételeknél. Ha valaki szeretne utólag keresztbetenni telefonja eltulajdonítójának, arra is van módja, hogy magát a készüléket letiltassa, ezáltal használhatatlanná tetesse, ez azonban sovány vigasz...

A kellemetlenségek sorát azáltal is csökkenthetjük, ha a telefonkönyvünket számítógépünkre is elmentjük. Ez ma már nem túl bonyolult művelet, egy ilyen esetben azonban rendkívül sokat érhet a korábbi elővigyázatosság.
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm