0 °C Budapest

Mennyit keresnek a médiasztárok? - Nem titok többé!

Pénzcentrum
2006. április 13. 05:30

A nagyobb médiavállalatok szeretnék titokban tartani, mennyit is keresnek valójában sztárjaik, az amerikai Securities and Exchange Commission azonban olyan javaslatot terjesztett elő, mely kötelezné a cégeket a kényes adatok nyilvánosságra hozatalára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A nagyobb médiavállalatok szeretnék titokban tartani, mennyit is keresnek valójában sztárjaik, az amerikai Securities and Exchange Commission azonban olyan javaslatot terjesztett elő, mely kötelezné a cégeket a kényes adatok nyilvánosságra hozatalára – írja a Business Week.
A SEC januárban indítványozta, hogy a vállalatok részletesebben hozzák nyilvánosságra vezetőik juttatásait, miután a részvényesek elégedetlenségüket fejezték ki az információhiány miatt.
A médiacégeknél gyakori, hogy a televíziós személyiségek szerződésében bizalmas pontok vannak, ezt pedig a SEC csak annyiban tartja tiszteletben, hogy a vezérigazgatón és a következő 4 legjobban fizetett vezetőn kívül a kiemelkedő keresettel rendelkező, nem vezető beosztású személyek nevét nem kell felfedni.
A cégek szerint azonban kifogásolható, hogy a top-fizetéssel rendelkezők pozícióját olyan részletességgel kell körülírni, hogy mindenki számára nyílvánvalóvá válik, kiről is van szó.
A DreamWorks vezetője, Jeffrey Katzenberg szerint elfogadhatatlan, hogy a SEC már a nem vezető beosztásúak fizetését is nyilvánossá akarja tenni, mely bizalmas adatok közzétételét jelentheti. Katzenberg szerint az új szabályozás megnehezítené a kulcs-sztárok megtartását és értékes információval szolgálna a konkurensek számára.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 8. 20:39