5 °C Budapest

A nők kevesebbet keresnek

Pénzcentrum
2006. március 1. 08:23

A nemek közötti egyenlőségről szóló brüsszeli éves jelentés szerint a nők az EU-ban még mindig 15%-kal kevesebbet keresnek, mint a férfiak. A nők foglalkoztatottsági rátája 2004-ben alig 56% volt, mely 15 százalékponttal marad el a férfiakétól.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A nemek közötti egyenlőségről szóló brüsszeli éves jelentés szerint a nők az EU-ban még mindig 15%-kal kevesebbet keresnek, mint a férfiak. A nők foglalkoztatottsági rátája 2004-ben alig 56% volt, mely 15 százalékponttal marad el a férfiakétól – írja a Világgazdaság.

 

A munkavállaló nők több mint 40%-a az oktatásban, az egészségügyben és a közigazgatásban dolgozik. A dolgozó nők harmada részmunkaidős állással rendelkezik, míg a férfiaknál ez az arány csak 7%-os.

 

Magyarországon a férfiak csak 10%-kal keresnek többet a nőknél, így csak hét tagországban kisebb a szakadék, mint nálunk.

 

A nők aránya a vezető pozíciókban továbbra is alacsony (menedzserek: 32%, igazgatósági tagok: 10%, nagyobb vállalatok vezérigazgatói: 3%) az unióban, ettől pedig a hazai arány sem tér el jelentősen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?