Egy csónakban a rendőrök és a revizorok

Pénzcentrum
2006. április 4. 11:30

A gazdasági bűnözés visszaszorítása és az adócsalások megakadályozása érdekében áttekintette együttműködésének tapasztalatait a Nemzeti Nyomozó Iroda és az APEH felső vezetése március utolsó napján - írja az mno.hu

A gazdasági bűnözés visszaszorítása és az adócsalások megakadályozása érdekében áttekintette együttműködésének tapasztalatait a Nemzeti Nyomozó Iroda és az APEH felső vezetése március utolsó napján – írja az mno.hu
Az APEH revizorai tavaly több mint 152 milliárd nettó adókülönbözetet tártak fel, 75,5 milliárd forint bírságot és késedelmi pótlékot szabtak ki az ellenőrzések során, és 780 ügyet adtak át a Nemzeti Nyomozó Iroda pénzügyi nyomozóinak – tájékoztatta dr. Juhász István szakmai elnökhelyettes a megbeszélés résztvevőit.
A múlt évben 633 adó- és TB- csalás ügyben fejeződött be nyomozás, melynek során 1459 gyanúsított 2676 bűncselekményére derült fény mintegy 10,1 milliárd forint elkövetési értékben.
A társadalmat irritáló pénzügyi és adócsalások ellen fellépés eredményességének javítását, az együttműködő szervek adatcseréinek és jelzéseinek gyorsítását javasolta dr. Berta László rendőr vezérőrnagy, az ORFK bűnügyi főigazgatója.
Ezzel egyetértett Karácsony Imréné, a PM helyettes államtitkára is, aki a folyó ügyek jogerős befejezésével, a költségvetés bevételeinek gyarapodásával is számol, ugyanakkor a legfontosabbnak a gazdasági- és adóbűncselekmények visszaszorítását tartotta.
Egy csónakba

A közeljövőben a két hatóság áttekinti az eddigi együttműködés eredményeit, tapasztalatait, és egy új megállapodásban kívánja a jövőbeni közös működés kereteit meghatározni.

Így szerezheted meg az első 100 vevőd

Egy új vállalkozás indítása vagy egy új termék bevezetése mindig izgalmas, de ugyanakkor kihívásokkal teli időszakot jelent az üzleti életben.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 11. vasárnap
Barnabás
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 10. 19:16