Egy csónakban a rendőrök és a revizorok

Pénzcentrum
2006. április 4. 11:30

A gazdasági bűnözés visszaszorítása és az adócsalások megakadályozása érdekében áttekintette együttműködésének tapasztalatait a Nemzeti Nyomozó Iroda és az APEH felső vezetése március utolsó napján - írja az mno.hu

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A gazdasági bűnözés visszaszorítása és az adócsalások megakadályozása érdekében áttekintette együttműködésének tapasztalatait a Nemzeti Nyomozó Iroda és az APEH felső vezetése március utolsó napján – írja az mno.hu
Az APEH revizorai tavaly több mint 152 milliárd nettó adókülönbözetet tártak fel, 75,5 milliárd forint bírságot és késedelmi pótlékot szabtak ki az ellenőrzések során, és 780 ügyet adtak át a Nemzeti Nyomozó Iroda pénzügyi nyomozóinak – tájékoztatta dr. Juhász István szakmai elnökhelyettes a megbeszélés résztvevőit.
A múlt évben 633 adó- és TB- csalás ügyben fejeződött be nyomozás, melynek során 1459 gyanúsított 2676 bűncselekményére derült fény mintegy 10,1 milliárd forint elkövetési értékben.
A társadalmat irritáló pénzügyi és adócsalások ellen fellépés eredményességének javítását, az együttműködő szervek adatcseréinek és jelzéseinek gyorsítását javasolta dr. Berta László rendőr vezérőrnagy, az ORFK bűnügyi főigazgatója.
Ezzel egyetértett Karácsony Imréné, a PM helyettes államtitkára is, aki a folyó ügyek jogerős befejezésével, a költségvetés bevételeinek gyarapodásával is számol, ugyanakkor a legfontosabbnak a gazdasági- és adóbűncselekmények visszaszorítását tartotta.
Egy csónakba

A közeljövőben a két hatóság áttekinti az eddigi együttműködés eredményeit, tapasztalatait, és egy új megállapodásban kívánja a jövőbeni közös működés kereteit meghatározni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?