13 °C Budapest

Dagad az APEH korrupciós botránya - Néhány ezer forint is elég volt?

Pénzcentrum
2006. március 3. 11:00

Vádat emelt a Komárom-Esztergom megyei ügyészség a megyei adóhivatal két munkatársa és nyolc vállalkozó ellen. A vád üzletszerűen elkövetett hivatali befolyással üzérkedés - adta hírül az InfoRádió.

Vádat emelt a Komárom-Esztergom megyei ügyészség a megyei adóhivatal két munkatársa és nyolc vállalkozó ellen. A vád üzletszerűen elkövetett hivatali befolyással üzérkedés – adta hírül az InfoRádió.
 
2004-ben ismeretlen személy tett feljelentést az Országos Rendőr-főkapitányságon, a nyomozók három hónapon át titkos megfigyelést végeztek, majd eljárást indítottak a gyanúsítottak ellen.

 

A Komárom-Esztergom megyei ügyészség nemrég emelt vádat az adóhivatal egyik munkatársa ellen, akit üzletszerűen elkövetett hivatali befolyással üzérkedéssel vádolnak.

 

A vádhatóság szerint a férfi azért kapott pénzt az ügyfelektől, hogy az adóhivatal vezetőjének megvesztegetésével elérje, hogy a vállalkozók ügyét kedvezően bírálják el.

 

A Tatabányai Nyomozó Ügyészség vezetője közölte: az ügynek nyolc vállalkozó vádlottja is van, akik ellen vesztegetés miatt emeltek vádat.

 

Az ügyészség ezen kívül vádat emelt az adóhivatal egyik vezetője ellen is, őt hivatali visszaéléssel vádolják. (Az ügyfelek néhány ezer forinttól több százezer forintig terjedő összeget fizettek az adóhivatal munkatársának.)

 

Az ügy elsőrendű vádlottja, valamint a vállalkozók többsége beismerő vallomást tett.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm