Dagad az APEH korrupciós botránya - Néhány ezer forint is elég volt?

Pénzcentrum
2006. március 3. 11:00

Vádat emelt a Komárom-Esztergom megyei ügyészség a megyei adóhivatal két munkatársa és nyolc vállalkozó ellen. A vád üzletszerűen elkövetett hivatali befolyással üzérkedés - adta hírül az InfoRádió.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Vádat emelt a Komárom-Esztergom megyei ügyészség a megyei adóhivatal két munkatársa és nyolc vállalkozó ellen. A vád üzletszerűen elkövetett hivatali befolyással üzérkedés – adta hírül az InfoRádió.
 
2004-ben ismeretlen személy tett feljelentést az Országos Rendőr-főkapitányságon, a nyomozók három hónapon át titkos megfigyelést végeztek, majd eljárást indítottak a gyanúsítottak ellen.

 

A Komárom-Esztergom megyei ügyészség nemrég emelt vádat az adóhivatal egyik munkatársa ellen, akit üzletszerűen elkövetett hivatali befolyással üzérkedéssel vádolnak.

 

A vádhatóság szerint a férfi azért kapott pénzt az ügyfelektől, hogy az adóhivatal vezetőjének megvesztegetésével elérje, hogy a vállalkozók ügyét kedvezően bírálják el.

 

A Tatabányai Nyomozó Ügyészség vezetője közölte: az ügynek nyolc vállalkozó vádlottja is van, akik ellen vesztegetés miatt emeltek vádat.

 

Az ügyészség ezen kívül vádat emelt az adóhivatal egyik vezetője ellen is, őt hivatali visszaéléssel vádolják. (Az ügyfelek néhány ezer forinttól több százezer forintig terjedő összeget fizettek az adóhivatal munkatársának.)

 

Az ügy elsőrendű vádlottja, valamint a vállalkozók többsége beismerő vallomást tett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?