0 °C Budapest

Akkor sem szállunk villamosra!

Pénzcentrum
2006. február 10. 08:45

Az ACNielsen legfrissebb, 42 országban végzett vizsgálata szerint a húsz európai ország közül a legnagyobb arányban a magyarokat érinti érzékenyen a benzin drágulása. A felmérés keretében 23,500 rendszeres internetezőt kérdeztek meg az üzemanyagárak növekedésének hatásairól.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az ACNielsen legfrissebb, 42 országban végzett vizsgálata szerint a húsz európai ország közül a legnagyobb arányban a magyarokat érinti érzékenyen a benzin drágulása. A felmérés keretében 23,500 rendszeres internetezőt kérdeztek meg az üzemanyagárak növekedésének hatásairól – írja a Magyar Nemzet.

A megkérdezett magyarok 58%-ának életére jelentős befolyással van az árspirál, míg utánunk a franciák jönnek 55%-kal, míg a cseheknél meglepetésre csak 27-os ez az arány.

A válaszadó magyarok 39%-a ritkább autóhasználattal reagál a változásra, 30% igyekszik a munkájával járó közlekedést kombinálni a magánutakkal. A tömegközlekedést 20% veszi igénybe a korábbinál gyakrabban és szintén 20% fogja vissza a létszükségleti cikkeken kívüli fogyasztását.

Míg az autópiacon az alacsony fogyasztás jelenleg csak hozzáadott értéket jelent, addig egy újabb olajválság és az ezzel járó üzemanyag drágulás előtérbe helyezheti az újabb technológiákat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?