Mennyibe kerül nekünk a foci EB? - Gyurcsány megmondja...

Pénzcentrum
2006. január 27. 08:35

Gyurcsány Ferenc tegnap a horvát-magyar ülés után bejelentette, hogy várhatóan a 10 milliárd eurót is meghaladja a 2012-es labdarúgó EB infrastrukturális fejlesztéseihez szükséges összeg. A nyilvánosságra hozott összeg jóval magasabb az eredetei tervekben szereplő értéknél.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Gyurcsány Ferenc tegnap a horvát-magyar ülés után bejelentette, hogy várhatóan a 10 milliárd eurót is meghaladja a 2012-es labdarúgó EB infrastrukturális fejlesztéseihez szükséges összeg. A nyilvánosságra hozott összeg jóval magasabb az eredetei tervekben szereplő értéknél – írja a Világgazdaság.

 

Eredetileg a Puskás-stadion felújítására 60 milliárd Ft-ot szántak, most azonban már félmilliárd eurónál járunk. A másik három aréna át- és felépítése mai árakon állítólag 120 milliárdba kerül.

 

Gyurcsány kiemelte, az állam elsősorban az autópálya-építést, valamint a légi és a vasúti közlekedés fejlesztését finanszírozná, a szállodaipari beruházások többségét azonban magánerőből kellene megvalósítani.

 

A horvát fél jelezte, ők jól állnak az előkészületekkel, az állam pénzügyi támogatást ad a stadionberuházásokhoz és gondoskodik az infrastruktúra megteremtéséről is.

 

Itthon a három vidéki színhely (Debrecen, Székesfehérvár és Győr) korábban már jelezte, az EB-kompatibilis létesítmények felhúzásához az államtól legalább 50%-os szerepvállalást, azaz mintegy 20 mrd Ft-os támogatást várnak.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20