Szétszakadt a Microsoft

Pénzcentrum
2005. szeptember 22. 09:43

A szoftvercég három fő részleget alakít ki a jelenlegi struktúrából, mindegyik élén saját elnökkel. Bejelentették azt is, hogy Jim Allchin, a platform stratégiáért felelős alelnök visszavonulni készül.

 
 
A Microsoft oldalán megjelent sajtóközleményből kiderül, hogy a vállalat a szoftverekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos stratégia hatékonyabb végrehajtása miatt döntött az átszervezés mellett. Fontos szerepet játszik továbbá a további fejlődésre, az új technológiák kidolgozására való felkészülés is, amely egy pillanatra sem veszíthet súlyából. Három fő csoportot alakítanak ki a vállalat belül, amelyek élén egy-egy elnök áll majd, míg a csoportokat továbbra is Steve Ballmer vezérigazgató fogja össze.
Az első ilyen részleg a Platform Products & Services Division, amelynek élére egyelőre Kevin Johnson és Jim Allchin kerülnek, mint társelnökök. A Business Division vezetésével Jeff Raikes-t bízták meg, míg az Entertainment & Devices Division élére Robbie Bach kerül elnökként. A változásokkal egy időben Ray Ozzie technikai igazgató szerepköre is kibővül, aki ezentúl mindhárom részlegnél felügyeli a szolgáltatás-stratégia végrehajtását. Jim Allchin kinevezése azért ideiglenes, mert a jelenleg alelnökként tevékenykedő szakember a következő évben, pontosabban a Vista operációs rendszer megjelenését követően szeretne visszavonulni. Társelnöki helyét természetesen Johnson veszi majd át, aki a jövőben egyedül felügyeli majd a Windows Client, Server and Tools, és MSN részlegeket magában foglaló Platform divíziót.
Bejelentették azt is, hogy Eric Rudder, a Server and Tools vezetője új szerepkörben folytatja munkáját, és közvetlenül Bill Gates alatt dolgozik majd, figyelemmel kísérve az általános stratégiát és a legfontosabb fejlesztéseket. David Cole, az MSN élén álló alelnök marad a helyén, ám ezentúl új felettesének, Johnsonnak jelent majd. A Business Division az Information Worker és a Microsoft Business Solutions (MBS) üzletágat foglalja magában. Az ő feladatuk lesz a vállalati igények kiszolgálása a megfelelő szoftverekkel és az azokhoz járó szolgáltatásokkal. Végül, az Entertainment & Devices Division feladata nevéhez illően az otthoni használatra szánt szórakoztatói megoldások leszállítása lesz. Ebben a jelenlegi Home and Entertainment Division, valamint a Mobile and Embedded Devices Division munkájára számíthatnak, amelyek tehát egyesülnek.
"Az elkövetkezendő 18 hónapban fantasztikus fejlesztésekkel állunk majd elő mindhárom kulcsfontosságú területen" - jelentette ki Ballmer vezérigazgató, aki szerint harminc éves tapasztalattal a hátuk mögött minden más vállalatnál jobb pozícióban vannak.
Forrás: SG.hu Hírmagazin
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 27. 19:17