27 °C Budapest

Szétszakadt a Microsoft

Pénzcentrum
2005. szeptember 22. 09:43

A szoftvercég három fő részleget alakít ki a jelenlegi struktúrából, mindegyik élén saját elnökkel. Bejelentették azt is, hogy Jim Allchin, a platform stratégiáért felelős alelnök visszavonulni készül.

 
 
A Microsoft oldalán megjelent sajtóközleményből kiderül, hogy a vállalat a szoftverekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos stratégia hatékonyabb végrehajtása miatt döntött az átszervezés mellett. Fontos szerepet játszik továbbá a további fejlődésre, az új technológiák kidolgozására való felkészülés is, amely egy pillanatra sem veszíthet súlyából. Három fő csoportot alakítanak ki a vállalat belül, amelyek élén egy-egy elnök áll majd, míg a csoportokat továbbra is Steve Ballmer vezérigazgató fogja össze.
Az első ilyen részleg a Platform Products & Services Division, amelynek élére egyelőre Kevin Johnson és Jim Allchin kerülnek, mint társelnökök. A Business Division vezetésével Jeff Raikes-t bízták meg, míg az Entertainment & Devices Division élére Robbie Bach kerül elnökként. A változásokkal egy időben Ray Ozzie technikai igazgató szerepköre is kibővül, aki ezentúl mindhárom részlegnél felügyeli a szolgáltatás-stratégia végrehajtását. Jim Allchin kinevezése azért ideiglenes, mert a jelenleg alelnökként tevékenykedő szakember a következő évben, pontosabban a Vista operációs rendszer megjelenését követően szeretne visszavonulni. Társelnöki helyét természetesen Johnson veszi majd át, aki a jövőben egyedül felügyeli majd a Windows Client, Server and Tools, és MSN részlegeket magában foglaló Platform divíziót.
Bejelentették azt is, hogy Eric Rudder, a Server and Tools vezetője új szerepkörben folytatja munkáját, és közvetlenül Bill Gates alatt dolgozik majd, figyelemmel kísérve az általános stratégiát és a legfontosabb fejlesztéseket. David Cole, az MSN élén álló alelnök marad a helyén, ám ezentúl új felettesének, Johnsonnak jelent majd. A Business Division az Information Worker és a Microsoft Business Solutions (MBS) üzletágat foglalja magában. Az ő feladatuk lesz a vállalati igények kiszolgálása a megfelelő szoftverekkel és az azokhoz járó szolgáltatásokkal. Végül, az Entertainment & Devices Division feladata nevéhez illően az otthoni használatra szánt szórakoztatói megoldások leszállítása lesz. Ebben a jelenlegi Home and Entertainment Division, valamint a Mobile and Embedded Devices Division munkájára számíthatnak, amelyek tehát egyesülnek.
"Az elkövetkezendő 18 hónapban fantasztikus fejlesztésekkel állunk majd elő mindhárom kulcsfontosságú területen" - jelentette ki Ballmer vezérigazgató, aki szerint harminc éves tapasztalattal a hátuk mögött minden más vállalatnál jobb pozícióban vannak.
Forrás: SG.hu Hírmagazin
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?