22 °C Budapest

Szétszakadt a Microsoft

Pénzcentrum
2005. szeptember 22. 09:43

A szoftvercég három fő részleget alakít ki a jelenlegi struktúrából, mindegyik élén saját elnökkel. Bejelentették azt is, hogy Jim Allchin, a platform stratégiáért felelős alelnök visszavonulni készül.

 
 
A Microsoft oldalán megjelent sajtóközleményből kiderül, hogy a vállalat a szoftverekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos stratégia hatékonyabb végrehajtása miatt döntött az átszervezés mellett. Fontos szerepet játszik továbbá a további fejlődésre, az új technológiák kidolgozására való felkészülés is, amely egy pillanatra sem veszíthet súlyából. Három fő csoportot alakítanak ki a vállalat belül, amelyek élén egy-egy elnök áll majd, míg a csoportokat továbbra is Steve Ballmer vezérigazgató fogja össze.
Az első ilyen részleg a Platform Products & Services Division, amelynek élére egyelőre Kevin Johnson és Jim Allchin kerülnek, mint társelnökök. A Business Division vezetésével Jeff Raikes-t bízták meg, míg az Entertainment & Devices Division élére Robbie Bach kerül elnökként. A változásokkal egy időben Ray Ozzie technikai igazgató szerepköre is kibővül, aki ezentúl mindhárom részlegnél felügyeli a szolgáltatás-stratégia végrehajtását. Jim Allchin kinevezése azért ideiglenes, mert a jelenleg alelnökként tevékenykedő szakember a következő évben, pontosabban a Vista operációs rendszer megjelenését követően szeretne visszavonulni. Társelnöki helyét természetesen Johnson veszi majd át, aki a jövőben egyedül felügyeli majd a Windows Client, Server and Tools, és MSN részlegeket magában foglaló Platform divíziót.
Bejelentették azt is, hogy Eric Rudder, a Server and Tools vezetője új szerepkörben folytatja munkáját, és közvetlenül Bill Gates alatt dolgozik majd, figyelemmel kísérve az általános stratégiát és a legfontosabb fejlesztéseket. David Cole, az MSN élén álló alelnök marad a helyén, ám ezentúl új felettesének, Johnsonnak jelent majd. A Business Division az Information Worker és a Microsoft Business Solutions (MBS) üzletágat foglalja magában. Az ő feladatuk lesz a vállalati igények kiszolgálása a megfelelő szoftverekkel és az azokhoz járó szolgáltatásokkal. Végül, az Entertainment & Devices Division feladata nevéhez illően az otthoni használatra szánt szórakoztatói megoldások leszállítása lesz. Ebben a jelenlegi Home and Entertainment Division, valamint a Mobile and Embedded Devices Division munkájára számíthatnak, amelyek tehát egyesülnek.
"Az elkövetkezendő 18 hónapban fantasztikus fejlesztésekkel állunk majd elő mindhárom kulcsfontosságú területen" - jelentette ki Ballmer vezérigazgató, aki szerint harminc éves tapasztalattal a hátuk mögött minden más vállalatnál jobb pozícióban vannak.
Forrás: SG.hu Hírmagazin
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44