6 °C Budapest

Versenypályázat indul Magyarországon: 10 ezer dollár a 3 legjobb a társadalmi vállalkozásnak!

Pénzcentrum
2009. január 21. 11:15

A NESsT és a Citibank Magyarország a mai napon indítja útjára a NESsT-Citibank Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Programot, mely Magyarországon elsőként az üzleti szektorban tevékenykedő társadalmi vállalkozások fejlesztését szolgálja. A program kiemelt fontosságú, mivel felhívja a figyelmet az olyan új típusú vállalkozásokra, amelyek a profitcélok mellett valamely égető társadalmi probléma megoldását is célozzák. Emellett támogatást nyújt az ilyen típusú vállalkozások számára. Ezek a vállalkozások annak ellenére, hogy az üzleti szektorban tevékenykednek, a helyi közösségek fejlesztését szolgálják, többek között munkahelyteremtés, egészségügyi és oktatási szolgáltatásokhoz való hozzásegítés, csökkentett energia- és erőforrás-felhasználás, természetvédelmi tevékenység, illetve a víz vagy a levegő minőségének javítása révén.

Batara Sianturi, a Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe vezérigazgatója elmondta: "Ez az új program a magyarországi kisvállalkozások fejlesztését célozza, szakmai és üzleti tanácsadást és ismereteket biztosítva számukra partnerszervezetünk, a NESsT szakemberei és a Citibank önkéntes dolgozói által. A három legjobb üzleti tervet benyújtó kisvállalkozást a Citi Alapítvány jóvoltából egyenként tízezer dolláros díjjal jutalmazzuk, hogy továbbfejleszthessék társadalmi vállalkozásukat, hiszen ezek jelentősége napjainkban egyre nő azáltal, hogy úgy teremtenek új munkahelyeket és úgy ösztönzik a gazdasági növekedést, hogy közben óvják a természetet."

A tízhónapos program a NESsT nonprofit társadalmi vállalkozások fejlesztése területén immár 10 éve végzett tevékenységére épít. A NESsT meglévő tapasztalatát és módszertanát e program keretében kiterjeszti az üzleti szektorban tevékenykedő társadalmi vállalkozásokra is.

Tizenöt olyan, az üzleti szektorban tevékenykedő társadalmi vállalkozás nyer meghívást az átfogó üzletviteli képzést és finanszírozást nyújtó programba, amely megfelel a pályázati feltételeknek és sikeresen pályázik február 16-ig. A program a Citi Alapítvány támogatása és a Citibank dolgozóinak önkéntes munkája révén valósulhat meg.

A részt vevő vállalkozások a piackutatás és piacelemzés, a marketing és márkaépítés, a működés és menedzsment, a pénzügyi menedzsment, valamint a társadalmi célok elérése területén fejleszthetik ismereteiket és képességeiket. A program végeredménye egy ezeket a szempontokat tartalmazó üzleti terv lesz. Ezenkívül a résztvevőknek lehetősége nyílik üzleti mentorokkal való kapcsolatépítésre a Citibank, illetve a NESsT Üzleti Tanácsadói Hálózata révén, melynek tagjai az üzleti világ elismert szakemberei, illetve ingyenes promóciós lehetőséghez is jutnak a NESsT marketingcsatornáin keresztül. A NESsT és a Citibank 10 ezer dollár összegű díjjal jutalmazza a három legjobb üzleti tervet készítő vállalkozást.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az érdeklődő vállalkozások a NESsT honlapjáról (http://www.nesst.org/competition/2009NESsT-CitiFor-profitSMECompetitionEN.asp) letölthető pályázati anyag elektronikus úton történő beküldésével jelentkezhetnek legkésőbb 2009. február 16-ig. A beküldött pályázati anyagok alapján kiválasztott vállalkozások meghívást nyernek az első, márciusi képzési napra.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm