Címke: piacelemzés (20 cikk)

Nagy Bálint | 2019. szeptember 23. 05:30

Ez már a válság szele: az autóipar után újabb szektorokra terjedhet át a létszámstop

"Az elmúlt időszakban az autóiparban is érezhető egy stop. Vannak olyan cégek, amelyek le is építettek, amiről a korábbi években nem hallhattunk. Vannak olyan cégek, amelyek nem vesznek fel plusz munkaerőt, sőt a fluktuációt sem pótolják. Most az autóiparban érezhető ez a legjobban" - mondta el a Pénzcentrumnak Csákvári Róbert. A Work Force Kft. ügyvezető tulajdonosa szerint ráadásul ez át fog szivárogni más szektorokra is. Mint mondta, "nem lehet azt prognosztizálni most, hogy ez a válság hasonló lesz, mint a 2008-as volt, de lesz." Interjú

Orosz Márton | 2011. december 2. 05:27

Drágábban telefonálunk jövőre - árat emelnek a mobilszolgáltatók

A karácsonyi telefonvásárlási csúcsszezont is befolyásolhatja, hogy árat emelnek jövőre a mobilszolgáltatók: drágábbak lesznek az előfizetések, de a percdíjak is emelkednek - a feltöltőkártyás csomagok esetében is. A mobilcégek az áfaemeléssel és az inflációval magyarázzák a lépést, a felhasználók ezekben a hetekben kapják meg az értesítést.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 1. 20:02

Eljött a filléres mobilszámlák kora Magyarországon?

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) augusztus végén három új piacelemzési határozatban írta elő a jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatókat érintő, a következő három évre szóló kötelezettségeket. A mobil-hangpiacon a nagykereskedelmi árakat ez idő alatt a szolgáltatóknak 40%-kal kell csökkenteniük. A hatóság célja, hogy az intézkedések eredményeképpen az előfizetők mind a vezetékes-, mind a mobiltelefonálásért is alacsonyabb díjat fizessenek.

Pénzcentrum | 2010. szeptember 15. 12:02

CIB: mindig van megoldás a devizahitelesek számára

Létezik-e valódi megoldás az ingatlanfedezetes devizahitellel rendelkező ügyfelek számára, ha igen, melyek a szóba jövő lehetőségek? Erről, illetve a pénzintézet ezen a területen szerzett tapasztalatairól volt szó a CIB Bank mai sajtótájékoztatóján. Mint kiderült, azok a szorult helyzetbe került adósok, akik együttműködnek a bankkal, minden körülmények között találhatnak megoldást a problémájukra.

Pénzcentrum | 2010. március 19. 12:02

A paneleket és a téglalakásokat viszonlag gyorsan el lehet adni

A tavalyi visszaesés után az idei év első két hónapjában éledezni kezdett a hazai lakáspiac. Az árak csökkenése lassan megáll, bizonyos ingatlankategóriák esetében rövidült az értékesítési idő, a hitelszigorítások bevezetése előtti időszakban pedig a vártnál is nagyobb mennyiségű hiteligényt adtak be a potenciális vásárlók. Jelenleg az átlagos eladási idő ingatlantípustól és településtől függően 1-6 hónapig tart - áll a Duna House aktuális piacelemzésében.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 7. 14:32

Visszatér a fogyasztók bizalma

Magyarországgal együtt kilenc fejlett európai országban csökkent az élelmiszer-kiskereskedelem mennyiségben mért forgalma a második negyedévben, tavaly április-júniushoz képest. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen piackutató vállalat a nemzetközi trendekről.

Pénzcentrum | 2009. február 10. 10:30

Szolgáltatások, melyek minőségével nagyon elégedetlenek a fogyasztók!

Energia, bankok és tömegközlekedés (vasút, busz és villamos) - három olyan szolgáltatási terület, ami a mindennapi életben igazán fontos az emberek számára. Mégis ezek okozzák a fogyasztóknak a legnagyobb problémát, tudható meg az Európai Bizottság által közzétett új EU-jelentésből.

Pénzcentrum | 2009. február 3. 16:00

A fogyasztóknak is harcolniuk kell a jobb szolgáltatásokért!

A hatóságok keményebb fellépése és a fogyasztói tudatosság javítására kell ahhoz, hogy a fogyasztói jogok megfelelően érvényesüljenek a szolgáltatások területén - reagált Herczog Edit EP-képviselő az Európai Bizottság "Fogyasztói piacok eredménytáblája" címmel hétfőn napvilágot látott, második éves jelentésére.

Pénzcentrum | 2009. január 21. 11:15

Versenypályázat indul Magyarországon: 10 ezer dollár a 3 legjobb a társadalmi vállalkozásnak!

A NESsT és a Citibank Magyarország a mai napon indítja útjára a NESsT-Citibank Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Programot, mely Magyarországon elsőként az üzleti szektorban tevékenykedő társadalmi vállalkozások fejlesztését szolgálja. A program kiemelt fontosságú, mivel felhívja a figyelmet az olyan új típusú vállalkozásokra, amelyek a profitcélok mellett valamely égető társadalmi probléma megoldását is célozzák. Emellett támogatást nyújt az ilyen típusú vállalkozások számára. Ezek a vállalkozások annak ellenére, hogy az üzleti szektorban tevékenykednek, a helyi közösségek fejlesztését szolgálják, többek között munkahelyteremtés, egészségügyi és oktatási szolgáltatásokhoz való hozzásegítés, csökkentett energia- és erőforrás-felhasználás, természetvédelmi tevékenység, illetve a víz vagy a levegő minőségének javítása révén.