8 °C Budapest

Sokan fognak örülni: új expresszjáratot indít a MÁV

2019. október 25. 18:30

Idei újdonságként, alkalmi jelleggel Graz Advent elnevezésű expresszvonat közlekedik november 30-án Budapestről - Győrön és Sopronon át - Grazba. A vonat utasai megtekinthetik az ünnepi díszbe öltözött várost, a karácsonyi vásárt. A téli sportokat kedvelők Semmering állomáson szállhatnak le szenvedélyüknek hódolni. A jegyek korlátozott számban kaphatók, ezért érdemes időben megváltani.

A Graz Advent expresszvonat november 30-án 6 órakor indul a Keleti pályaudvarról, Kelenföldről 6:18-kor, Tatabányáról 6:49-kor, Komáromból 7:08-kor, Győrből 7:28-kor, Csornáról 7:49-kor, Sopronból pedig 8:43-kor indul tovább. Semmering állomásra 10:46-kor, a grazi pályaudvarra 12:05-kor fut be. Onnan 17:20-kor indul vissza, Semmeringről pedig 18:35-kor. Budapestre, a Keleti pályaudvarra 23:42-kor érkezik, de visszafelé is megáll Sopronban, Csornán, Győrben, Komáromban, Tatabányán és Kelenföldön.

Az étkezőkocsival közlekedő Graz Advent expresszvonatra a retúrjegy ára 35 euró a felnőtteknek és 22 euró a 14 éven aluli gyermekeknek, ez az ár a helybiztosítást is tartalmazza és bármely viszonylatban egységes. A vonatra a MÁV-START nemzetközi pénztáraiban lehet jegyet váltani. Más menetjegy és kedvezmény nem érvényes. Az utasok regisztrálása és a határrendészet által végzett esetleges határellenőrzés céljából az utasoknak meg kell adniuk a nevüket és elérhetőségüket a jegyváltáskor.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm