18 °C Budapest
The sun shines brightly in the blue sky

Újabb országos rekord dőlt meg: olyan meleg volt az országban, mintha nyár lenne

2024. február 29. 12:31

Megdőlt az országos és a fővárosi hajnali melegrekord is szerdán - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján csütörtökön.    

 Azt írták: szerdán is folytatódott a februárban megszokotthoz képest jóval enyhébb időjárás. Tatabánya Dózsakert meteorológiai állomáson szerdán hajnalban 11,1 Celsius-fokot mértek, amivel megdőlt az erre a napra vonatkozó hajnali országos melegrekord.

A korábbi rekord 10,5 fok volt, amit Keszthely és Zalaegerszeg Andráshida állomásain mértek, még 1994-ben. Közölték azt is: a fővárosban, Lágymányoson 9,7 fok volt szerda hajnalban, amivel megdőlt az erre a napra vonatkozó fővárosi hajnali melegrekord. A korábbi rekord 8,9 fok volt, amit Budapest Országút állomáson 1912-ben regisztráltak.

A következő napok időjárása

Pénteken sok felhő lesz felettünk. Keleten, északkeleten csak elszórtan, máshol többfelé lehet eső, zápor, a Dunántúlon egy-egy helyen akár megdörrenhet az ég. Sokfelé feltámad a délkeleti szél, a középső tájakon erős lökésekre kell számítani. Hajnalra a szélcsendesebb helyeken pára- és ködfoltok képződhetnek. Reggel 3 és 10, napközben 11 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat.

Szombaton helyenként kisebb eső, zápor kialakulhat, de tartós csapadékhullásra nem kell számítani. Néhol gyenge zivatar nem kizárt. Az északkeleti tájak kivételével szinte mindenhol több órára kisüt a nap. Helyenként élénk lesz a déli-délkeleti szél. Reggelre a Dunántúlon nagyobb területet köd boríthat be. Napközben 12-18 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap naposabb időre van kilátás, hétfőn viszont több felhő lehet az égen, de mindkét nap csak elvétve fordulhat elő átmenetileg kisebb eső, gyenge zápor. Vasárnap a délies szél sokfelé élénk, nyugaton és északnyugaton erős lehet, majd hétfőre a legtöbb helyen mérséklődik a légmozgás. Délutánonként 14 és 19 fok közötti maximumokra számíthatunk.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A március is igen jó idővel indul, de jövő hétre némi visszaesést láthatunk hőmérsékletben az Időkép jóslata alapján. 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm