24 °C Budapest
Mature man wearing red raincoat walking on city street in rain with a red umbrella

Több etapban zúdul le az eső ezen a héten: széldzseki, esernyő, sapka, sál, de még gumicsizma is kellhet

2023. október 23. 19:28

Hétfő estétől kedd hajnalig nagyrészt fátyolfelhős idő várható, helyenként köd kialakulhat. Főként az északkeleti, keleti részeken hajnalra, reggelre rétegfelhőzet képződhet. A ködös, rétegfelhős tájakon szitálás előfordulhat. A délies szél a délnyugati részeken megélénkül, néhol erős lökések is lehetnek, másutt mérsékelt vagy gyenge marad a légmozgás - írja honalpján az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, a hidegre hajlamos, szélcsendes helyeken ennél pár fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk.

Kedden a réteges felhőzet az Északi-középhegység és Sopron térségében maradhat meg legtovább, másutt a látási viszonyok javulását követően szűrt napsütésre számíthatunk, majd nyugat felől mindenütt beborul az ég. Késő délutánig, estig csak néhol fordulhat elő gyenge eső, szitálás, ezt követően viszont már egyre több helyen várható csapadék. A délies szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 19 és 25 fok között valószínű, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb marad az idő. 

Szerdán a front összefüggő, vastag felhőzete a déli órákban a keleti országrészt is elhagyja. Mögötte gyengén és erősen felhős területek, időszakok egyaránt várhatók. A nap első felében többfelé, majd szórványosan valószínű eső, zápor, esetleg zivatar is kialakul. Sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet a nyugati szél. A minimum-hőmérséklet 10 és 15, a maximum-hőmérséklet 14 és 22 fok között várható, délkeleten a magasabb értékekkel. 

Csütörtök hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. Nappal közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk, majd éjjel beborul az ég. Napközben szórványosan valószínű eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar, éjszaka már sokfelé hullhat csapadék. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A hajnali 6, 13 fokról 14 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb, délen az enyhébb idő. 

Pénteken eleinte jobbára borult lesz az ég, napközben azonban nyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet. A nap első felében sokfelé valószínű eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. Akár jelentős csapadék is hullhat. A nap második felében egyre keletebbre helyeződik a csapadék. A délnyugati, majd nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik. Hajnalban 7, 15, a délutáni órákban 12, 19 fokot mérhetnek, a tartósabban csapadékos vidékeken lesz a hűvösebb idő.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szombaton változóan felhős időre számíthatunk. Szórványosan előfordulhat eső, zápor. Hajnalban helyenként pára, köd is lehet. Több helyütt megélénkül, néhol időnként megerősödhet a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 4 és 11, a csúcsérték 14 és 21 fok között alakul.

Vasárnap a pára, köd, illetve a rétegfelhőzet a szélvédett részeken hosszabb ideig megmaradhat, fátyolfelhők is lesznek, de hazánk nagy részén kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk, néhol időnként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között várható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm