12 °C Budapest
Elevated panoramic skyline view of Budapest, Hungary, at sunset with Buda Castle Royal Palace, Szechenyi Chain Bridge, Parliament, Matthias Church at the Danube river

Itt lesz lezárás Budapesten vasárnap: figyeljen, aki erre autózik, békávézik

MTI
2023. szeptember 23. 08:10

Szeptember 24-én, vasárnap rendezik a 18. Budapest Futófesztivál - NATO Futást és a 31. Történelmi Váltófutást, ezért reggel hat és délután 14.30 között több helyszínen is lezárásra kell készülni az I. és a II. kerületben. A korlátozások a közösségi közlekedést is érintik.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki tájékoztatása szerint vasárnap reggel hat órától lezárják az Attila utat az Alagút utcától a Vérmező útig, 10.50-től 13.20-ig a Clark Ádám teret és az Alagutat, valamint 10.50 és 11.50 között a Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Döbrentei tér között. A lezárások miatt változik a közösségi közlekedés is. Az 5-ös busz vasárnap reggel hat óra és 14.30 között mindkét irányban módosított útvonalon, az Alagút utca és a Vérmező út között az Attila út helyett a Krisztina körúton jár.

A 105-ös, a 178-as és a 210B autóbuszok 10.30 és 13.30 között módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekednek, Pest felé a Clark Ádám tér és a Deák Ferenc tér közötti megállókat nem érintik, Buda felé kimarad a Clark Ádám téri megálló.

A 16-os és a 216-os autóbuszok 10.30 és 13.30 között nem közlekednek, a 16A busz ebben az időben sűrűbben indul.

A 19-es és a 41-es villamosok 11.50 és 12.50 között két szakaszon megosztva közlekednek: a déli ágon a Krisztina körúton át a Széll Kálmán térig járnak, északon a Bécsi út és a Szent Lukács Gyógyfürdő között közlekednek, a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Rudas Gyógyfürdő közötti megállóikat nem érintik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm