25 °C Budapest
City Hall (Varoshaza), Kecskemet. Hungary Designed by OdAn Lechner and Gyula Partos , the Secession City Hall was built between 1892 and 1896. The exterior majolica ornamentation was created in the Zsolnay Factory.

Tömegek hagyják el Budapestet ezért a megyéért: vajon mit tudhatnak itt?

2023. július 19. 08:17

Bács-Kiskun megye gazdag természeti kincsekben, és programokból sem lesz hiány. Vajon miért indult el ennyi magyar idén, hogy felkeresse?

Bács-Kiskun vármegye területileg az ország legnagyobb megyéje, kulturális és természeti kincsekben egyaránt bővelkedik. A megye büszke arra, hogy Petőfi Sándor, a puszta költője itt született, és életének meghatározó állomásai ide kötik. 2023-ban különösen fontos ez, hiszen idén 200 éve született a nagyvilágban legismertebb, legtöbb nyelvre lefordított magyar költő. Az emlékév számos programot és érdekességet tartogat annak, aki ide látogat, és a megye turizmusának számai azt mutatják: egyre többen teszik ezt meg az országból. A HelloVidék cikkében azt is megmutatja, hogy miért éri meg.

Olyannyira sík ez a vidék, hogy a legalacsonyabb és legmagasabb pontja között mindössze 80 méter a szintkülönbség. A napsütéses órák száma az országos átlaghoz képest magas. A vármegye az ország legnapfényesebb területei közé tartozik. Korán kitavaszodik. A homokon a hőérzet más, hiszen hidegebbnek vagy melegebbnek érezzük a valóságosnál a levegő hőmérsékletét.

A rónaságot a Kiskunságtól egészen a Bácskáig bejárva megkóstolhatjuk a homoki borokat, a pálinkák zamatát érezhetjük a szánkban, a bajai halászlé vagy kunszentmiklósi birkapörköltben a kalocsai paprika semmihez sem hasonlítható íze köszön vissza, ahogy sok más hagyományos alföldi ételben is. A délibábon túl vannak itt gyógyító vizek, meseszép vízpartok, folyók, tavak, a pusztában magányosan álló tanyák, míves épületek, templomok, zarándokhelyek, ahol csodatévő forráshoz járnak a hívek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem