25 °C Budapest
Vonatjegyeket szüntet meg a MÁV: mutatjuk, mi változik

Vonatjegyeket szüntet meg a MÁV: mutatjuk, mi változik

2020. október 6. 12:00

Bővülnek a nemzetközi utazási lehetőségek, ezzel viszont több korábbi konstrukció megszűnik. Az okostelefonos alkalmazást erősíti a vasútcég, azok járhatnak jól, akik munkahelyükre, vagy iskolába ingáznak. Európai döntés nyomán a fizetések hitelesítését is módosították.

A MÁV mobilalkalmazás október elejétől újabb funkciókkal egészült ki - közölte az állami vasátvállalat. Ezután a MÁV applikáció Bérletvásárlás menüpontjából a 30 napos bérleteken felül megváltható lesz a havi és a félhavi dolgozó, valamint a tanulóbérlet is azoknak, akik a munkahelyükre, vagy iskolába ingáznak vasúttal. Fontos azonban tudni, hogy az alkalmazáson keresztül vásárolt bérletekre nem vehetők igénybe a mentejegyekre érvényes kedvezmények.

Bővül emellett a nemzetközi vonatozás lehetősége, október 2-ától méár Ausztria után a Csehországba és Szlovákiába utazók is igénybe vehetik a START menetjegyeket, az alkalmazáson keresztül is. Mint írják, a júliustól bevezetett Ausztriába szóló menetjegyet három hónap alatt már közel 38 ezren vásárolták meg, majdnem egyharmaduk appon keresztül. A Budapest-Bécs viszonylat mellett keresetté váltak a magyar és osztrák vidéki állomások közötti jegyek is.

Az új jegyek bevezetésével a korábbi CityStar-jegyek és a kirándulójegyek megszűnnek, bár az előre megváltottak érvényességük lejáratáig még felhasználhatók.

Mint írják, a cél, hogy minél több úti cél felé - köztük Németországba, Romániába, Lengyelországba és Svájcba is - megvalósítsák a teljesen papír- és érintkezésmentes jegyvásárlást. Erősebb lesz az ügyfélhitelesítés az új fejlesztéseknek köszönhetően, amit az Európai Bank döntése nyomán, idén december 31-ig kell megvalósítani az online fizetéseknél. Az erős ügyfélhitelesítés azt biztosítja, hogy bárhol is történik a vásárlás, illetve a bankolás, csak a kártya használatára jogosult személy, vagyis a kártyabirtokos hitelesíthesse a tranzakciót.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?