20 °C Budapest
Strandolók táskáit fosztogatták Siófokon + videó

Strandolók táskáit fosztogatták Siófokon + videó

2017. június 25. 14:01

A siófoki rendőrök elfogtak két dunaújvárosi lakost, akik a parton őrizetlenül hagyott táskákat loptak - írja a Police.hu

Június 21-én az esti órákban két férfi ellopott az egyik helyi szabadstrand padjáról két táskát, a bennük lévő pénztárcákkal, személyes iratokkal, telefonokkal, ruhaneműkkel és egyéb személyes dolgokkal együtt. A sértettek azonnal értesítették a rendőrséget, akik - lakossági bejelentés alapján - a közelben elfogták a két dunaújvárosi lakost, akiket előállítottak a Siófoki Rendőrkapitányságra.

A 29 éves T. Balázs Csabát, és társát, a 36 éves D. Károly Zoltánt a nyomozók lopás vétség és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuknak indítványozására.

A rendőrök azt is megállapították, hogy a férfiak által használt - és az eljárás keretében lefoglalt - személygépjárműben további bűncselekményekből származó értékek voltak. Az ezekkel kapcsolatos körülmények vizsgálata az eljárás további részét képezi.

A zavartalan pihenése érdekében fogadja meg a rendőrség tanácsait!

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Csak a nyaraláshoz, pihenéshez elengedhetetlen felszerelést vigye magával.
  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, ékszereket, bankkártyát, iratokat hagyja otthon, vagy biztonságos helyen.
  • Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra.
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon látható helyen az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!

Címlapkép: Police.hu

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
23. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 12. 19:20