8 °C Budapest

Már csak pár napod van hátra: így nyaralhatsz idén fillérekért

2017. március 19. 07:01

Ugyan még csak március van, azonban a több utazási irodában már csak néhány napunk maradt arra, hogy olcsóbban foglaljuk le az előfoglalási akció keretein belül az utazásunkat. Ezek gyakran kedvezőbbek, mint a Last Minute ajánlatok, ráadásul ilyenkor még a válogathatunk az úti célok között is. Az állandó kérdés persze most is felmerül: hova utazzunk idén nyáron? Összegyűjtöttük néhány ajánlatot, amit kár lenne kihagyni.

Mennyibe kerül egy családi utazás?

Az árak számos tényezőtől függenek, a család létszámán felül az elvárások is nagymértékben befolyásolhatják a végösszeget. Az elő- és utószezon elve olcsóbb lehet, de a szállás típusa (apartman, szálloda, stb.), az ellátás (félpanzió, All Inclusive stb.) is eltérő árakat eredményez. A gyermekek kora is meghatározó, van, ahol a kisgyermekek olcsóbban utazhatnak, így ez is csökkentheti a kiadásainkat. Az eltérések szemléltetésé kedvéért íme három példa:

  • Egy négy fős család az előszezonban (május) már 8 ezer forint/fő/éjszakától is találhat apartmant Görögországban (ebben az esetben az utazást magunknak kell megoldani).
  • A repülős utak már ennél drágább árkategóriát képviselnek, de júniusi vakációt (ez még mindig előszezon) 85 ezer forint/főért is találunk (költségekkel).
  • Ha viszont négy csillagos hotelre vágyunk, félpanziós ellátással, akkor legalább 300 ezer forintot kell kifizetnünk fejenként.

Milyen akciók vannak?

Már javában benne vagyunk az előfoglalási szezonban, így több utazási irodában pár héten belül le kell foglalni a nyaralásunkat, ha nem akarunk lekésni az akcióról.

Az IBUSZ-nál március 31-ig tart az előfoglalási szezon, vagyis náluk már kifejezetten sietni kell ahhoz, hogy még akciósan tudjunk utazni. Náluk most a mediterrán üdülések esetén kaphatunk 10+40 százalékos kedvezményt. Ez azt jelenti, hogy az előfoglalási akciónak köszönhetően egységesen 10 százalékkal olcsóbban foglalhatjuk le az utazásunkat, ráadásul a buszos, repülős díjakból további 40 százalék kedvezményt kaphatunk. Ezen felül 8 százalék kedvezményt nyújtanak a városlátogatásoknál és a körutazásoknál, a belföldi szálláshelyeket pedig 10-20 százalékos kedvezménnyel foglalhatjuk most le.

A Neckermannál is március végéig tart az előfoglalási akció. Egyes repülős utakra most fejenként 100 euró foglalási kedvezményt kaphatunk, ráadásul 35 százalékos kedvezmény járhat a szállás díjából is. Emellett árfolyamakció is van, amelynek a lényege, hogy ha még a hónap végéig megkötjük a szerződést, akkor fix, 311,9 forintos euró árfolyamon fizethetjük az utunkat.

A Télen-Nyáron utazási iroda nyári ajánlatait foglalhatjuk le kedvezményesen. A hirdetésük szerint most 20-30 százalékkal olcsóbban is adhatják az utakat, a First Minute időszaknak köszönhetően, várhatóan a Last Minute ajánlatok sem lesznek ennyire kedvezőek náluk.

Az Aeolusnál már csak hétfőig él a kedvezmény, amely szerint negyedével olcsóbban tudunk utakat foglalni náluk egyes időszakokra. A kedvezmények számos autóbuszos útra, görögországi repülős utakra és bolgár egyéni utakra vonatkozik. A horvát utakra 15, az egyéni görög utakra pedig 10 százalék kedvezményt kaphatunk. Ha a teljes összeget egyben kifizetjük, akkor további, 3 százalékos kedvezményt kaphatunk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mégis, hova utazzunk?

A temérdek lehetőség között persze nem könnyű megtalálni, hogy hova érdemes menni. Az elmúlt években egyre keresettebbek a városlátogatásos, körutazásos szervezett utak. Emiatt az Egyesült Királyságba is egyre többen mennek, ezek viszont inkább tavasszal és ősszel keresettek. A szigetország meglátogatása mellett szól az az érv is, hogy az elmúlt évben sokat gyengült az angol font, így a korábbinál sokkal olcsóbban utazhatunk oda.

A mediterrán üdülőterületek iránti fokozatos keresletnövekedés már az "Arab tavasz" óta érezhető, amely a tavalyi nyári szezonban tovább erősödött

 - mondta kérdésünkre az IBUSZ.

A mediterrán régión belül a egyébként különösen Görögország lehet kiváló úti cél azok számára, akik kis pénzből szeretnének nyaralni. Ahogy arről korábban már írtunk, itt az árak jellemzően kedvezőbbek más tengerparti nyaralóhelyekhez képest, a gazdasági turbulencia miatt pedig szálláshoz is jellemzően olcsóbban juthatunk, mint más országokban.

A mediterrán térségben azonban még mindig nagyon népszerű Horvátország és Olaszország is a könnyű megközelíthetőség miatt, ide sokan autóval utaznak. Emellett Spanyolország sem elhanyagolható, amit inkább a repülős utak kedvelői választanak.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem