13 °C Budapest

Hiába drágább minden: megteltek a szállodák szilveszterkor

2015. december 28. 14:00

2015 utolsó napjaiban nagy rohamra készülhetnek a hazai szállásadók, ugyanis a drágább szálláshelyek ellenére a legtöbb teljesen megtelt. A házigazdák bőséges menüvel, sztárfellépővel és show-műsorral szórakoztatják majd a vendégeket.

2015 utolsó napjaiban nagy rohamra készülhetnek a hazai szállásadók: az óévet valamilyen szálláshelyen búcsúztatók többsége már december 30-án útra kel, és a pihenést egészen az új év második napjáig ott tölti. A házigazdák bőséges menüvel, sztárfellépővel és show-műsorral emelik az üdülés fényét, a legtöbb vendégre az átlagosan 50 százalékkal drágább szálláshelyeken sorrendben Budapest, Hajdúszoboszló és Eger számíthat- derült ki a Szallas.hu friss foglalási adataiból.

Idén különösen örülhetnek a szállásadók, hiszen általában a két éjszakás csomagajánlatok a legnépszerűbbek a téli hónapokban, az óévbúcsúztatás idejére viszont nagyrészt a 4 nap/3 éj konstrukciókat keresték a vendégek. Még úgy is, hogy átlagosan közel 50 százalékkal drágábban tudunk kikapcsolódni az év utolsó napjaiban

 - mondta el Dorcsinecz József, a Szallas.hu alapítója.

A szállodák által kínált szilveszteri csomagokban különleges helyet kap az alaposan megválogatott ételsor - úgy az éjféli, mint a másnapi menü tekintetében -, ezért sok helyen kerül malacsült és lencse az asztalokra, de a kísérőprogramokra is nagy gondot fordítanak a vendéglátók.

Ahhoz, hogy az este igazán különleges és emlékezetes maradjon, már nem elegendő tűzijátékkal, tombolával és pezsgővel készülni, ezért a nagyobb szállodákban show-műsor és sztárvendég várják az óévzáró vendégeket

 - tette hozzá Dorcsinecz József.

Népszerű tematika a kaszinó jellegű vagy a retró hangulat, a bűvész-, humorista- és táncshow is, de kétségkívül az énekesek viszik a prímet ilyenkor: Caramellel, Vastag Csabával, Peter Srámekkel vagy akár a Balázs-Korda házaspárral is koccinthatunk az újév örömére.

Mik a legnépszerűbb szilveszteri úti célok?

Budapest és Siófok mellett idén is a fürdővárosok - Hajdúszoboszló, Eger, Gyula - a legnépszerűbb szilveszteri úti célok.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Egy tipikus, 2 fős, 2 éjszakás szilveszteri  utazás körülbelül 70 ezer forintba kerül, de a legnagyobb értékű év végi foglalás  például 1,7 millió forintba került. Aki keres, találhat magának olcsóbban is, - akár 1700 forintért - szállást az év utolsó napjára, például az ilyenkor rendkívül népszerű faházakban. A külföldön szilveszterező magyarok az idei évben a három közeli királyi fővárosba - Bécsbe, Prágába és Pozsonyba - látogatnak, de sokan mennek Zakopanéba és Kassára is.

A 10 legnépszerűbb belföldi utazási célpont szilveszterkor

1. Budapest
2. Hajdúszoboszló
3. Eger
4. Siófok
5. Gyula
6. Pécs
7. Miskolctapolca
8. Szeged
9. Debrecen
10. Sárvár

A 10 legnépszerűbb külföldi utazási célpont szilveszterkor

1. Prága
2. Bécs
3. Zakopane
4. Kassa
5. Szováta
6. Pozsony
7. Parajd
8. Kolozsvár
9. Krakkó
10. Nyitra

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem