16 °C Budapest
Drágább lett az Uber: ennyivel számíts magasabb fuvardíjra

Drágább lett az Uber: ennyivel számíts magasabb fuvardíjra

2015. december 22. 09:35

Még mindig feljelentések sorozatával bombázza a hatóságokat az Országos Taxisszövetség az Uber miatt, mert szerintük a cég továbbra sem tartja be a rájuk vonatkozó nyári kormányrendelet előírásait - írja a Magyar Nemzet.

Valamivel több mint egy hete változott az Uber díjazása. A korábban 300-as alapdíj 380 forintra, a kilométerdíj 165 forintra, a percdíj 30 forintra emelkedett, a lemondás 800 forintba kerül. Az Uber szolgáltatása ugyanakkor még így is jóval olcsóbb, mint a taxi, aminek alapdíja 450, útdíja kilométerenként 280, a várakozási díj pedig 70 forint percenként.

Metál Zoltán, az Országos Taxisszövetség elnöke a lapnak úgy nyilatkozott, hogy a fuvarközvetítő cég, valamint a velük szerződött sofőrök hatósági engedélyek nélkül végzik tevékenységüket a hatályos kormányrendelet ellenére. Ezért nincs más lehetőségünk, mint feljelentések sorozatával bombázni a magyar hatóságokat.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?