21 °C Budapest

Te is elmennél az EB-re? Ennyi alatt biztosan nem úszod meg

2015. december 16. 14:30

Jövő nyáron Bordeaux-ban játssza majd az első meccsét a magyar futballválogatott az Európa Bajnokságon, ami miatt a focirajongók egy része már most megrohamozta a fapados társaságokat. Így persze rövid idő alatt megtöbbszöröződött a meccshelyszínekre szóló repülőjegyek ára. Bár karácsonyi ajándéknak sem rossz ötlet, azért vannak más lehetőségek is, ha élőben szeretnénk szurkolni a csapatnak. Az Index.hu most összeszedte, hogy nagyjából mennyi pénzből lehet kihozni az utazást és a szállást.

A 43 ezres Nouveau Stade de Bordeaux-ban, vagyis az új bordeaux-i stadionban játssza majd az első meccsét a magyar futballválogatott. Mivel a hír hatására a focirajongók egy része azonnal megrohamozta a fapados társaságokat, a sorsolás után rövid idő alatt megtöbbszöröződött a meccshelyszínekre szóló repülőjegyek ára.  Az olcsóbb fapados jegyeket el lehet felejteni, mert a sorsolás után azonnal beindult a jegyrendelés, ami alaposan felnyomta a rugalmas árral dolgozó légitársaságok jegyárait.

Azt is érdemes tudni, hogy a rendes járatok mellett a Wizz Air különjáratokat is indít kifejezetten a három meccs időpontjához igazítva. A járatokon Airbus A321 gép fog repülni, a gépek kettő előtt érkeznek majd Franciaországba, és a meccs után, röviddel éjfél előtt indulnak vissza Budapestre. Jegyek kizárólag oda-vissza útra vásárolhatók 99 900 forinttól, és a wizzair.com oldalon foglalhatók szerdától. A repülésnél kicsit olcsóbban és kényelmetlenebbül meg lehet úszni busszal, ám az Eurolines lyoni és párizsi járatait még nem hirdették meg júniusra.

Mivel jelenleg még csak a februári jegyeket lehet lefoglalni, ezért a táblázatban ezzel számoltak. Érdemes még számolni a telekocsis lehetőségekkel is, de ezeket az utakat még szintén nem hirdették meg, így nincs adat róla.

{{EMBED:infogram_0_kiutazni_az_eb_re" title="kiutazni az EB-re}}

A jegyvásárlás hétfőn kezdődött, de senki sincs még elkésve, mert teljesen mindegy, hogy ki a leggyorsabb, vagy ki rendeli meg online az utolsó napon, január 18-án. Az UEFA csak utána szortírozza - feltehetően sorsolja ki, ha túl sokan pályáztak az adott meccsre - a jelentkezők között a tiketteket.

Így vehetsz jegyet az EB-re

Egy ember maximum négy jegyet igényelhet mind a négy kategóriából: a legolcsóbb tikett a magyarok csoportmeccseire is 25 eurónál kezdődik, majd 55, 105 és 145 euróba kerül egy-egy kategóriát feljebb lépve.

Azaz 8000 forinttól 45 ezer forintig költhetünk jegyekre, és január végéig kiderül, mennyihez juthatunk hozzá.

Mivel 45 ezres, 67 ezres és 59 ezres stadionban játszunk, minden bizonnyal jut jegy mindenkinek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

És a szállás?

A szállás a kijutás és a meccsjegyek után már a könnyebbnek tűnő dolog, legalábbis ha az ember oda tud menni, akkor csak talál már valamit. A helyszínekkel szerencsénk van, Marseille a Riviérán üdülőparadicsom közepe, de Bordeaux és Lyon is nagyon kedvelt turistalátványosság, így valószínűleg az ágyakkal nem lesz gond.

Lyonban, Marseille-ben és Bordeaux-ban a szállások Booking.com-os keresés alapján a két éjszakára két embernek legkevesebb 30-40 ezer forintba kerülnek, 60-70 ezer körül pedig a városközponthoz közelebb lévő, szebb szobákat is találni. Tehát 50 euró/főtől (15 ezer forint) már találhatunk korrekt hoteleket, a határ pedig a csillagos ég, főleg Marseille környékén.

Három meccse biztosan lesz a magyar válogatottnak:

  • Ausztria-Magyarország, június 14., 18 óra - Bordeaux (kiutazás: június 13., vissza: június 15.)
  • Izland-Magyarország, június 18., 18 óra - Marseille (kiutazás: június 17., vissza: június 19.)
  • Portugália-Magyarország, június 22, 18 óra - Lyon (kiutazás: június 21., vissza: június 23.)

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem