-6 °C Budapest

Ezek a világ legjobb hamburgerei - itt a lista

2015. augusztus 2. 13:04

Egy magyarnak minimum Hamburgig... akarjuk mondani Berlinig kell utaznia egy jó hamburgerért, legalábbis egy friss toplista szerint.

Nemzetközi hír- és utazási portálok is előszeretettel veszik elő az ún. Big Mac-indexet, ha ár alapján (illetve az adott deviza alul- vagy felülértékeltsége szerint) szeretnék rangsorolni az egyes országokat vagy világvárosokat. Míg az index szerint idén januárban 4,79 dollárba került az "egyenburger" a kutatás bázispontjaként tekinthető USA-ban, addig Magyarországon 3,17 dollárt kell kicsengetni az étteremlánc emblematikus szendvicséért.

Az Economist listáján továbbra is jelentős a vizsgált valuták alul-, illetve felülértékeltsége: év elején a legdrágább országnak Svájc számított, majd jóval lemaradva második Norvégia, míg harmadik Dánia lett. Rajtuk kívül pedig januárban csupán két ország devizája volt még felülértékelt: Brazília és Svédország.

Na, ez nem egy Big Mac!

Ugyan a Big Mac-index tökéletesen alkalmas annak mérésére, hogy hosszabb távon mennyire érvényesül a vásárlóerő-paritás árfolyam-kiigazító - így értékkiegyenlítő - hatása az egyes térségekben kapható azonos szolgáltatási és árutermék-kosaraknál, viszont gasztroutazásra ez alapján már aligha vállalkozhatunk.

A Thrillist amerikai gasztro- és utazási portál azonban nemrég előrukkolt egy toplistával, amelyben a bolygó (leszámítva az USA-t) legfinomabb, legszebb - egyszóval legjobb hamburgereit vették górcső alá. Ugyan egy Big Mac-el ellentétben ezek a "szendvicsek" nem néhány dolláros csemegék, azért mindenképp megérnek egy próbát, ha esetleg Berlinben, Stockholmban, vagy éppen Londonban járunk. Persze érdemes előre asztalt foglalni, hiszen egyik étterem sem a McDonald’s.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

EZEK A VILÁG LEGJOBB BURGEREI:

The Wagyu

  • Royale Eatery (cím és info); Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság

The Big Blacows

Cheeseburger

The Deux Chevaux

Drei-Käse-Hoch

  • Berlinburger International (cím és info); Berlin, Németország

The Holyrood

The Flippin'

The Little Lamby

The Fat Sigurjón

Pepper Crust Burger

Lounge Signature Burger

The Ari Gold

The Burger

Le Bartholomé

The Honest Burger

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?