13 °C Budapest

TOP 10: ezek a legjobb ingyenes strandok - a Balatonon kívül

2015. július 21. 05:45

A strandolás általában nem olcsó mulatság, ráadásul közelít a hó vége és a kánikula is marad a héten. Most 10 olyan strandot mutatunk, ahol nem kell fizetned a belépőért.

Bár a hét elején és a hét vége felé is lehetnek zivatarok, mégis kitart a kánikula, sok helyen akár 40 Celsius-fok közeli maximumokkal is számolnunk kell majd. A hőség ellen pedig sokan keresnek enyhülés a vízpartokon, azonban egy-egy egész napos strandolásnak borsos ára lehet. A Pénzcentrum ezúttal 10 olyan strandot mutat, ahol nem kell fizetned a belépőért.

KATTINTS! Friss időjárás-információk a Pénzcentrumon

Velencei-tó

  • Tavirózsa utcai nyitott partszakasz - Gárdony
    A víz mély és úszásra kiválóan alkalmas.

  • Holdfény Sétány - Gárdony
    A vasútállomástól 500 méterre találjuk a strandot, ahol egy röplabda pálya is vár ránk.
  • Cserje utcai szabadstrand - Velence
    Sportpálya ugyan nincsen, de két büfé is várja a látogatókat.
  • Tini Strand - Agárd
    Vannak árnyékos helyek, ami nagy előnye a strandnak, de a parkolásért fizetni kell.

Duna

  • Dunabogdány szabadstrand
    Dunakanyarban a Szentendrei Dunai-ág mentén található szabadstrandon homokos part és hangulatos település vár minket. Érdemes felkeresni a környéken lévő kirándulóhelyeket és éttermeket is.
  • Göd szabadstrand
    A bójákkal elkerített Széchenyi szabadstrand kabinokkal, zuhanyzóval és nyilvános WC-vel várja a strandolni vágyókat.
  • Szigetcsépi szabadstrand
    A Szigetcsépi strandon homokos futballpálya, strandröplabda pálya, játszótér és még díjtalan parkolási lehetőség is van.

Tisza-tó

  • A Tiszta-tavi szabadstrand Poroszlón
    A nyugodt pihenésre vágyók és a gyermekes családok számára tökéletes választás. A strandon lehetőség van kajak, kenu és vizibicikli bérlésre is. A strandhoz pedig homokos strandfoci pálya is tartozik.
  • Tiszafüredi szabadstrand
    A víz minősége kiváló és nem csak a strandolás ingyenes, de a parkolásért sem kell fizetnünk. A parton éttermek és vízi sporteszközök kölcsönzési lehetőség is vár ránk.

Délegyházi tavak

  • Ha Délegyháza szabadstrandját választod, akkor egy tiszta igényesen karbantartott part vár rád, szemben lakatlan szigetekkel, amik csak arra várnak, hogy csónakkal, vizibiciklivel vagy akár odaúszva felfedezd őket.

Jól teljesítettek a hazai szabadvízi fürdőhelyek

Mindössze négy hazai természetes vízi fürdőhely került a "kifogásolt" kategóriába az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) összesítése szerint. A lista az Európai Unió értékelési rendszere szerint, négy év bakteriológiai vizsgálati eredményei alapján készül el.

Egy strandot általában egy szezon alatt négy alkalommal vizsgálnak, nyitás előtt, és a nyár folyamán havonta egyszer. A Balaton mellett található strandok zöme továbbra is kiváló besorolású. Az adatokból ellenben az is látszik, hogy egy-egy helyen komolyabb odafigyelésre van szükség ahhoz, hogy a kedvező állapot fenntartható legyen - olvasható az ÁNTSZ honlapján.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mégis a Balatonra mennél? Ide kattintva megtalálod a Balaton legolcsóbb és legjobb strandjait

Az OKK összesítése alapján a 241 kijelölt természetes fürdőhely közül 160 kiváló, 35 jó, 6 tűrhető minősítést kapott. Az alábbi 4 fürdőhely pedig a kifogásolható kategóriába tartozik: a Tisza mentén Gergelyiugornya, a Mosoni-Duna mentén a mosonmagyaróvári Itató szabad strand és Győr Aranypart I., a Püspökerdei Holt-Duna mellett pedig Győr Aranypart II. (A teljes listát itt találod.)

A "besorolás alatt" felirat akkor olvasható, ha az elmúlt négy évről nem állt rendelkezésre elegendő számú, illetve megfelelő ütemezésben vett vízminta. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy az adott strand minősége ne lenne megfelelő.

Erre figyelj, ha természetes vízben fürdenél

  • A nem engedélyezett fürdővizeken, nem kijelölt fürdőhelyeken való fürdőzés nem javasolt, mivel ezeken a helyszíneken a víz minőségét nem ellenőrzik, a fürdőzés higiénés feltételei nincsenek meg.
  • A nem engedélyezett fürdővizeken, nem kijelölt fürdőhelyeken való fürdőzés nem javasolt, mivel ezeken a helyszíneken a víz minőségét nem ellenőrzik, a fürdőzés higiénés feltételei nincsenek meg.
  • A természetes fürdőhelyeken, különösen a folyóvizeken a vízmélység hirtelen változása és a sodrás is veszélyes lehet.
  • Kerülni kell a felhevült testtel történő hirtelen vízbeugrást.
  • A gyerekeket soha ne hagyjuk felügyelet nélkül a strandon.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem