33 °C Budapest

Változásra számíthatnak a budapestiek a hétvégén

Pénzcentrum
2014. április 30. 11:02

A 2014-es év leghosszabb hosszú hétvégéjén, május 1-je és 4-e között (csütörtöktől vasárnapig) változik a közösségi közlekedés Budapesten.

Közlekedés május 1-jén

Május 1-jén, csütörtökön, a munka ünnepén a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek.

A bevásárlóközpontok zárva tartása miatt a máskor azokat érintő buszok közül a 22-es helyett a 22A, a 64-es helyett a 64A, a 104-es helyett a 104A, a 123-as helyett a 123A, a 126-os helyett a 126A, míg a 162-es helyett a 262-es busz közlekedik, míg nem tér be az áruházakhoz a 38-as, a 92-es, a 135-ös, a 138-as, a 204-es és a 218-as járat. A 140B busz Törökbálint, bevásárlóközpont végállomás helyett csak a Határ utcai megállóig jár.

A május 1-jéről 2-ára, (csütörtökről péntekre) virradó éjjel az éjszakai járatok a hétvégi (péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradó éjszaka érvényes) menetrend szerint járnak.

KATTINTS! Változik a boltok nyitva tartása Magyarországon

Közlekedés május 2-án és 3-án

Május 2-án és 3-án, pénteken és szombaton a BKK járatai a szombaton érvényes menetrend szerint közlekednek. A május 2-áról 3-ára (péntekről szombatra), illetve a 3-áról 4-ére (szombatról vasárnapra) virradó éjjel az éjszakai járatok a hétvégi menetrend szerint járnak.

Közlekedés május 4-én

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Május 4-én, vasárnap a BKK járatai a vasárnap érvényes menetrend szerint közlekednek. A május 4-éről 5-ére (vasárnapról hétfőre) virradó éjjel az éjszakai járatok a péntek éjszakától vasárnap hajnalig érvényes menetrendjük szerint közlekednek.

Közlekedés május 10-én

Május 10-e, szombat áthelyezett munkanap, amikor a pihenőnappá nyilvánított május 2-ai, pénteki napot kell ledolgozni. Ezért ezen a napon a BKK járatai is az iskolaszünetben érvényes pénteki munkanapi menetrend szerint indulnak.

 

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?