24 °C Budapest

Ilyen lehet jövőre a budapesti állatkert

Pénzcentrum
2013. december 9. 17:06

A 2014-es, átmeneti időszakban egyelőre karámokban tartható, legfeljebb esőbeállót igénylő állatokat telepítene az állatkert a vidámparki játékok megüresedett helyére, derül ki abból az előterjesztésből, amiről szerdán szavazhat a Fővárosi Közgyűlés. A két terület összenyitásához a Varannó utca egy részét is átveszi az állatkert.

A vidámpark területét a játékok elszállítása után a lehető legnagyobb mértékben kihasználó verzió esetében átmeneti állatkerti kiállításokat, látványosságokat és szórakoztató elemeket helyeznek el, amíg a vidámparki terület végleges formája, a Pannon Park Projekt el nem kezdődik. Ehhez 51 240 000 forint fejlesztési támogatásra lenne szükség az általános tartalékból.

Többek között:

  • a tervezett Meseparkhoz interaktív bemutatókat szerveznek, különböző simogatókkal és póni lovagoltatással a gyerekeknek
  • a Pannon Park Projekt előzeteseként a Kárpát-medence és az ősmagyar legendárium házi- és vadállatait mutatnák be, és egyéb átmeneti kiállításokat is terveznek
  • tovább működtetnék a Körhintát, a Barlangvasutat, vagy például a Dzsungel Mesevasutat

Abban az esetben, ha a Főváros nem biztosítana plusz forrásokat, akkor a vidámpark területének nagyobb része elzárva marad 2014-ben a látogatók elől. Ebben az esetben is tovább működne a Pónipark, lovagoltatás, lenne állatsimogató, de a játékok közül egyedül a Körhinta maradna.

 

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?