22 °C Budapest

Ilyen lehet jövőre a budapesti állatkert

Pénzcentrum
2013. december 9. 17:06

A 2014-es, átmeneti időszakban egyelőre karámokban tartható, legfeljebb esőbeállót igénylő állatokat telepítene az állatkert a vidámparki játékok megüresedett helyére, derül ki abból az előterjesztésből, amiről szerdán szavazhat a Fővárosi Közgyűlés. A két terület összenyitásához a Varannó utca egy részét is átveszi az állatkert.

A vidámpark területét a játékok elszállítása után a lehető legnagyobb mértékben kihasználó verzió esetében átmeneti állatkerti kiállításokat, látványosságokat és szórakoztató elemeket helyeznek el, amíg a vidámparki terület végleges formája, a Pannon Park Projekt el nem kezdődik. Ehhez 51 240 000 forint fejlesztési támogatásra lenne szükség az általános tartalékból.

Többek között:

  • a tervezett Meseparkhoz interaktív bemutatókat szerveznek, különböző simogatókkal és póni lovagoltatással a gyerekeknek
  • a Pannon Park Projekt előzeteseként a Kárpát-medence és az ősmagyar legendárium házi- és vadállatait mutatnák be, és egyéb átmeneti kiállításokat is terveznek
  • tovább működtetnék a Körhintát, a Barlangvasutat, vagy például a Dzsungel Mesevasutat

Abban az esetben, ha a Főváros nem biztosítana plusz forrásokat, akkor a vidámpark területének nagyobb része elzárva marad 2014-ben a látogatók elől. Ebben az esetben is tovább működne a Pónipark, lovagoltatás, lenne állatsimogató, de a játékok közül egyedül a Körhinta maradna.

 

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM