-1 °C Budapest

Ezeken a járatokon vezeti be a BKK az elsőajtós felszállást

MTI
2013. július 9. 15:32

Július közepén és augusztusban újabb járatokon vezeti be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az elsőajtós felszállási rendszert - közölte a központ kedden.

A következő hetekben a 25-ös, az 54-es, az 55-ös, a 84E, a 89E, a 94E, a 161-es, a 161A, a 172E, a 254E, a 272-es és a 294E buszjáraton lép életbe az intézkedés. Jelenleg 103 nappali autóbusz-, 2 troli- és 31 éjszakai járat közlekedik elsőajtós felszállási rendben.

A BKK tájékoztatása szerint a rendszer eredményessége kimutatható: jegyárbevételük folyamatosan emelkedik a szigorúbb ellenőrzéseknek köszönhetően. Hozzátették, hogy a jeggyel, bérlettel rendelkező utasoktól számos pozitív visszajelzés érkezett.

Az érintett járatokon csak az első ajtón, a bérlet bemutatásával, jegy érvényesítésével lehet felszállni, ha az utasnak nincs jegye, akkor a járművezetőnél emelt áron, 450 forintért tud vásárolni. A központ hangsúlyozta: elsődleges céljuk nem a pótdíjazás, hanem a jogosulatlanul felszálló utasok számának csökkentése.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?