16 °C Budapest

Ennyiért strandolhatsz idén a Balatonnál: itt a lista!

MTI
2013. május 17. 10:36

A balatoni fizetős strandoknak csak kisebb részében emelik a belépők árát az idei szezonban, igaz, néhol a 20 százalékot is elérheti mértéke - mondta el Győrffy Árpád, a strandokat, biciklizési lehetőségeket bemutató balatontipp.hu szerkesztője.

Hozzátette: több településen a napokban nyitják ki a pénztárakat és szeptemberig már csak belépődíjért lehet napozni, fürödni. Ugyanakkor sok helyen csak május végén, június elején kérnek először pénzt a vendégektől.

Az északi parton Balatonalmádiban a hivatalosnak tartott strandszezon elejétől, május 15-től szednek belépőt. A Wesselényi strand 630 forintos felnőtt díja öt százalékkal haladja meg a múlt évit.

Pünkösdtől kérik a pénzt Balatonkenesén, Akarattyán, Csopakon és Siófokon is, de ezeken a helyeken maradtak a tavalyi összegek. Siófokon már a negyedik éve nem emelnek, de a Nagystrand ezer forintos főszezoni díja így is a legmagasabb a tó mellett. Balatonfüreden a főszezon előtt döntik el, hogy az Esterházy strand 900 forintos díja marad-e az idei évben is. Keszthelyen várhatóan az idén is 890 forintos díjért strandolhatnak a felnőttek a Városi strandon. Az olcsóbb helyet keresők itt a Helikon és a Libás strandon egyaránt 500 forintért mehetnek be.

Vonyarcvashegyen 15 százalékos emeléssel 750 forint, a gyenesdiási Diási Játékstrandon 17 százalékos emeléssel 700 forint, Szigligeten húsz, Alsóörsön kilenc százalékos emeléssel 600 forint, Balatonakaliban hat százalékos növeléssel 500 forint lesz a felnőttek belépődíja.

Eggyel kevesebb ingyenes strand lesz az északi parton: a Balatonudvari fövenyesi településrészén található népszerű szabadstrandot az önkormányzat az idei évtől már belépődíjasként működteti. Helyette a közelben az örvényesi Vadkacsa strand és a zánkai Új Nemzedék Központjának strandja marad ingyenes fürdési lehetőségként - mondta.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tájékoztatása szerint az idei nyár újdonsága, hogy mostantól bizonyítványt szerezhetnek a Balatoni Bringakört körbebiciklizők. A portál több mint negyven szolgáltatót, kempingeket, büféket, strandokat, tájházakat, borászatokat és más, a turizmushoz kapcsolódó szervezeteket nyert meg arra, hogy az oldaláról letölthető Balatoni Bringakör Bizonyítványon pecséttel, dátummal igazolják az adott szakasz megtételét a biciklisek kérésére. A "Nagykör" fokozathoz legalább 13 település 13 szolgáltatójának pecsétjét kell begyűjteni, a "Keleti Félkör" igazolásához öt, a "Nyugati Félköréhez" nyolc megfelelő pecsétre van szükség. Az adott távot akár többszöri biciklizéssel is meg lehet tenni, nincs megszabva a kirándulások összes együttes időtartama sem. Az egy-egy szintet teljesítők között évente kétszer a tanúsító helyek által felajánlott ajándékokat sorsolnak ki. Az együttműködés résztvevői azt remélik, hogy ezzel is ösztönzik a balatoni kerékpáros turizmus fejlődését - jegyezte meg Győrffy Árpád.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem