Év végére készülhet el a Városmajor: ilyen lesz a legendás közpark

Pénzcentrum
2013. május 9. 16:01

Hamarosan megkezdődik a Városmajor felújítása - a megújult közparkot várhatóan az év második felében adhatják át - tudatta a Pénzcentrum.hu megkeresésére, illetve személyes blogján Váczi János, a Hegyvidéki Önkormányzat alpolgármestere.

"A tervek készen vannak, rövidesen indulhat a Városmajor 150 millió forintos felújítása. A munkák négy részből állnak, amiben lesz kutyafuttató-építés, több ezer négyzetméter új zöldterület és megújuló sportpályák, padok is. A park végül nem lesz bekerítve, de az új lámpákra telepítünk térfigyelő kamerákat, amelyek jelentősen javítják majd a környéken a közbiztonságot" - olvasható az alpolgármester blogbejegyzésében.

"A Főkert Tervezési Stúdió elkészítette a kiviteli terveket, amelyek egyeztetésére több civil szervezetet is meghívtunk. Az ő javaslataikból is több bekerült a végleges tervdokumentációba. A fejlesztés négy fő részre, célterületre bontható. A Városmajori parkszínpad bejárata előtt kialakítunk egy fogadóteret, ahol a most meglévő kavicsos, murvás terület egy része füves borítást kap. Új utcabútorok kerülnek kihelyezésre, megújulnak a sakkasztalok és lesznek biciklitárolók is. Az Ignotus utca mellett egy új, bekerített kutyafuttatót építünk, valamit megújul a BSE elhanyagolt kerítése. A park belső részén két új, kültéri sporteszközökkel felszerelt sportpálya lesz kialakítva. E mellett a meglévő sportpályákat is felújítjuk és biciklis, görkorcsolyás pályát, futókört is kijelölünk. E mellett a parkba új lámpák kerülnek, amelyekre intelligens térfigyelő kamerák kerülnek. Ennek az a célja, hogy javuljon a környéken a közbiztonság. A tervek elkészülte után közbeszerzéssel, pályázati úton választjuk ki a park rehabilitációs munkáit kivitelező céget. Remélem, hogy a munkák az év második felében elkészülnek és a megújult, biztonságos városmajori parkot sokan fogják rendszeresen látogatni" - mondta el a Pénzcentrum.hu megkeresésére Váczi János.


Nagyobb térképre váltás

A felújítás előtt álló park fontosabb adatai:

  • Területe: 102 298 négyzetméter
  • Pázsitfelület:49 000 négyzetméter
  • Egynyári felület: 206 négyzetméter
  • Parkfa: 1 300 darab (1990. évi adat)
  • Cserjefelület: 14 000 négyzetméter
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?