Nyugdíjassors 2012: nincs pénzük nyaralásra az időseknek

2012. július 31. 08:35

A hazai szállodák a 2012 második két negyedévére a hullámzó folyamatok fennmaradását várják, mind az elérhető árakra és foglaltsági adatokra vonatkozóan. A vidéki szállodák inkább a foglaltság javulását, míg a budapestiek inkább az elérhető árak emelkedését várják - írja a Világgazdaság a Magyar Hotel Monitor friss felmérésére hivatkozva.

A budapesti 3 csillagos szállodák javítani tudják eredményeiket. A budapesti 4 csillagos házakra vonatkozóan inkább az átlagárak mintsem a kihasználtság javulását tételezik fel. A wellness szállodákban fennmarad a kihasználtság és az átlagár negatív stagnálásának állapota. A gyógyszállodák várhatóan javítani tudják kihasználtságukat. A boutique/fashion szállodák továbbra is kedvező folyamatok elé néznek - derül ki a felmérésből.

Az egyéni (belföldi és külföldi) üzleti vendégek száma várhatóan emelkedik. Belföldön a wellness turisták számának stagnálását tételeznek fel, a magyar utazók körében a családi utazók és a nyugdíjasok visszaesése várható. A beutazó piacon a csoportos üzleti vendégek csökkenésére lehet számítani.

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?