Mégsem kell örökké gyalogolni Ferihegyen a Ryanair járataihoz

Pénzcentrum
2012. június 13. 17:35

Ősztől kevesebbet kell gyalogolniuk a Ryanair utasainak a repülőgépjükhöz, a Budapest Airport ugyanis egy könnyűszerkezetű épületet állít fel a 2-es terminál közelében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tervek szerint egy könnyűszerkezetű épületet húz fel a Liszt Ferenc Nemzetköz Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Zrt. a 2-es terminál közelében a Ryanair utasainak kiszolgálására, ez egyelőre még csak az engedélyeztetés fázisában van, s októberre lehet belőle valami - mondta Napi Gazdaságnak Hardy Mihály, a BA kommunikációs igazgatója.

Az ír diszkont légitársaság a Malév leállása után tért vissza Budapestre, és a Ryanair kizárólag a gyalogos be- és kiszállással akarta biztosítani járatai indítását. A hatóságok az utashidas állóhelyekre kidolgozott repülőtéri technológiát csak a tesztüzem idejére hagyták jóvá. Ezt követően a BA által kidolgozott új technológia egyszerre négy járat kiszolgálását tudja biztosítani a gyalogos ki- és beszállás mellett úgy, hogy csak egy utashíd használata szükséges.

Ezáltal a gyalogos be- és kiszállások a repülőtér forgalmi előterének - ahol a repülőgépek kiszolgálása zajlik - olyan külső részén történnek, ahol más járatok kiszolgálását nem zavarják.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?