Figyelem: fokozott közúti ellenőrzésre lehet számítani szombatig

2010. december 16. 13:32

A Magyar Köztársaság Rendőrsége az ország egészére kiterjedő fokozott közúti ellenőrzését 2010. december 16-18. között végzi, amely elsősorban az ittas és a bódult állapotban történő járművezetés ellenőrzésére terjed ki - tájékoztat a Magyar Rendőrség.

A TISPOL (az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata) Operational Group 2010. évi ellenőrzési terve alapján az "A&D" (Alkohol és Drog) európai közúti ellenőrzésre az év 50. hetében kerül sor, mely szervezetnek a Magyar Köztársaság Rendőrsége is teljes jogú tagja.

A szabályszegések előfordulásának időpontjára tekintettel az ellenőrzéseket legalább napi 8-8 órában, s azokon a helyszíneken hajtja végre a rendőrség, ahol a helyi tapasztalatoknak megfelelően az ittas járművezetés valószínűsége a legmagasabb. Így elsősorban a lakott területen lévő útvonalak mentén számíthatnak fokozott ellenőrzésre a volán mögé ülők a mai naptól szombatig.

A kontinens területének jelentős részére kiterjedő közúti ellenőrzés indoka, hogy az ittas, illetve bódult állapotban történő járművezetés Európában és Magyarországon egyaránt kiemelt közlekedésbiztonsági kockázatot jelent, és egyike a három kiemelt oknak, melyek a balesetek bekövetkezésében jelentős szerepet játszanak.

Hazánkban például a szeszesitaltól befolyásolt állapotban okozott balesetek száma évek óta igen magas. Minden nyolcadik személysérüléses balesetet alkohol hatása alatt okoznak a járművezetők.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?