14 °C Budapest

Figyelem: fokozott közúti ellenőrzésre lehet számítani szombatig

2010. december 16. 13:32

A Magyar Köztársaság Rendőrsége az ország egészére kiterjedő fokozott közúti ellenőrzését 2010. december 16-18. között végzi, amely elsősorban az ittas és a bódult állapotban történő járművezetés ellenőrzésére terjed ki - tájékoztat a Magyar Rendőrség.

A TISPOL (az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata) Operational Group 2010. évi ellenőrzési terve alapján az "A&D" (Alkohol és Drog) európai közúti ellenőrzésre az év 50. hetében kerül sor, mely szervezetnek a Magyar Köztársaság Rendőrsége is teljes jogú tagja.

A szabályszegések előfordulásának időpontjára tekintettel az ellenőrzéseket legalább napi 8-8 órában, s azokon a helyszíneken hajtja végre a rendőrség, ahol a helyi tapasztalatoknak megfelelően az ittas járművezetés valószínűsége a legmagasabb. Így elsősorban a lakott területen lévő útvonalak mentén számíthatnak fokozott ellenőrzésre a volán mögé ülők a mai naptól szombatig.

A kontinens területének jelentős részére kiterjedő közúti ellenőrzés indoka, hogy az ittas, illetve bódult állapotban történő járművezetés Európában és Magyarországon egyaránt kiemelt közlekedésbiztonsági kockázatot jelent, és egyike a három kiemelt oknak, melyek a balesetek bekövetkezésében jelentős szerepet játszanak.

Hazánkban például a szeszesitaltól befolyásolt állapotban okozott balesetek száma évek óta igen magas. Minden nyolcadik személysérüléses balesetet alkohol hatása alatt okoznak a járművezetők.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?